Mahler DESFIINȚEAZĂ laudele Guvernului Orban: Sub nicio formă nu se resimt schimbări. E TRIST!

Dr. Beatrice Mahler
Dr. Beatrice Mahler

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a transmis un mesaj dur în contextul noilor restricții implementate de autorități.

În contextul în care autoritățile se laudă deja că noile restricții funcționează, iar numărul de cazuri a mai scăzut, medicul Beatrice Mahler susține că încă nu se resimt efectele restricțiilor introduse în ultima perioadă.

"Situația din spital e aceeași, lucrăm la capacitate maximă în fiecare zi. Avem peste numărul de pacienți pe care în mod normal am putea să îl avem, găsim cu greu loc și în alte spitale. Reușim să colaborăm cu colegii din alte spitale. Efortul trebuie să fie și mai mare din partea tuturor, pentru că presiunea încă este mare pe spitale", a declarat Beatrice Mahler.

"Numărul de pacienți este în creștere. E trist!"

Întrebată dacă resimte o îmbunătățire a situației după restricțiile din ultimele săptămâni, dr. Beatrice Mahler a declarat că:

"Sub nicio formă nu se resimt schimbări. Din contră, numărul de pacienți simptomatici care vin direct pentru testare la spital este în creștere. Rata de pozitivare în laboratorului Institutului Marius Nasta este extrem de mare, aproape jumătate din testele pe care le facem sunt pozitive și aici intră și pacienții care sunt reevaluați. 

Sunt pacienți internați în secția de penumologie cu teste negative – unii chiar cu două teste – și care, după câteva zile, unii se pozitivează. Asta înseamnă că există o transmitere comunitară importantă și că testele acestea pot să ofere o siguranță doar pentru momentele în care sunt făcute, iar reevaluarea pacientului și a simptomatologiei trebuie făcută permanent. (...) Trist este că au început să vină tot mai mulți pacienți de la domiciliu, cu saturații mici, cu pneumonii severe, care nici măcar n-au beneficiat de un test. Oamenii ori nu vor să se testeze - refuză să accepte simptomatologia pe care o au - ori neagă existența virusului", a completat medicul, în direct la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel