MAE: Reprezentanţi ai Departamentului Consular, schimb de experienţă cu omologi din Republica Moldova

Giorgiana Croitoru / 09 oct 2019 / 21:12

Reprezentanţi ai Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au efectuat, luni şi marţi, o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul vizitei, a fost convenită organizarea unei runde de consultări la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova, cu scopul schimbului de experienţă privind activitatea consulară, precum şi eficientizarea procedurilor în acest domeniu, se precizează într-un comunicat transmis Agerpres.

Echipa de experţi din cadrul MAE a fost condusă de Dan Dima, director general al Departamentului Consular iar cea a MAEIE - de către Sergiu Odainic, şef al Direcţiei Afaceri Consulare.

"Partea română a prezentat subiecte de interes pentru domeniul activităţii consulare, respectiv informatizarea serviciilor consulare (prezentarea Sistemului Informatic E-Cons), prezentarea CCSCRS (Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate) şi gestionarea situaţiilor de criză consulară.

Delegaţia Republicii Moldova a abordat teme precum evaluarea activităţii sistemelor informaţionale consulare, îmbunătăţirea activităţii Centrului de Apel al MAEIE, precum şi managementul instrumentelor aplicabile în cazul situaţiilor de criză, se mai arată în comunicatul MAE.

Totodată, reprezentanţii celor două părţi au agreat continuarea demersurilor întreprinse în beneficiul comunităţilor româneşti de pe teritoriul Republicii Moldova, respectiv a comunităţilor moldoveneşti de pe teritoriul României.

Vizita de lucru a reprezentanţilor MAE în Republica Moldova se înscrie pe lina continuării cooperării dintre cele două state în vederea consolidării relaţiilor consulare bilaterale.