Angajații nevaccinați din Grecia trebuie să se testeze săptămânal pe banii proprii

Angajații nevaccinați din Grecia trebuie să se testeze săptămânal pe banii proprii   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Angajații nevaccinați din Grecia trebuie să se testeze săptămânal pe banii proprii / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Grecia a impus noi măsuri menite să protejeze populația de coronavirus.

Noile măsuri de urgență menite să protejeze sănătatea publică și să limiteze răspândirea Covid-19 au intrat în vigoare în Grecia de luni, 13 septembrie.

Astfel, persoanele care nu sunt vaccinate, fie că sunt angajați din sectorul public și privat, elevi de școală, studenți, persoane cu vârsta peste 12 ani care doresc să călătorească cu avionul, trenul, autobuzul interurban sau nava sau să viziteze orice zonă interioară unde oamenii se adună, trebuie să poată prezenta certificatul unui test negativ pentru Covid-19 efectuat în termenul solicitat. 

Costul efectuării testului, care a fost plafonat de lege, va fi suportat de către individ, deoarece facilitățile de testare publice vor putea, de luni, să testeze doar persoanele care sunt fie vaccinate împotriva Covid-19, fie au simptome, în timp ce va exista o Verificare ID.

Plafon național pentru prețul testelor

Guvernul a stabilit un plafon atât pentru prețul maxim al PCR, cât și al testelor rapide efectuate în incinta laboratoarelor și clinicilor private de diagnostic, primul fiind la prețul de 60 de euro (40 de euro pentru analiză și 20 de euro pentru prelevarea unui eșantion), iar cel de-al doilea la 10 euro. Atât persoanele vaccinate, cât și cele nevaccinate sunt obligate să poarte o mască în interior și în spații deschise unde oamenii se adună.

Un nou certificat digital al unui test rapid negativ emis de gov.gr trebuie să fie depus o dată pe săptămână de către angajații nevaccinați pentru a veni la muncă. Testul este plătit de angajați și trebuie verificat de angajator folosind aplicația fără covid, scrie greekreporter.

Nemții se vor putea imuniza direct în autobuze. Angela Merkel: Nu a fost niciodată mai ușor să te vaccinezi

Cancelarul german Angela Merkel a cerut duminică mai multor persoane să se vaccineze împotriva COVID-19, înainte de demararea unei campanii de o săptămână pentru creșterea numărului de cetățeni imunizați înainte de iarnă.

"Nu a fost niciodată mai ușor să te vaccinezi", a spus Merkel în podcastul său video săptămânal. "Prin urmare, protejează-te pe tine și pe ceilalți. Vaccinează-te!", a adăugat aceasta.

Din cei peste 50 de milioane de germani eligibili pentru vaccinare, 62% sunt inoculați complet împotriva coronavirusului, însă cancelarul speră să ridice această cifră la un prag suficient de mare înainte ca vremea să devină mai rece.

Având în vedere această sarcină, autoritățile sanitare vor înființa centre mobile de vaccinare în transportul public, moschei și terenuri de fotbal pentru a crește procentele în perioada 13-19 septembrie. Cancelarul a declarat că această campanie a făcut ca vaccinarea să fie „simplă”, deoarece oamenii nu au nevoie de o programare sau pentru a primi vaccinul (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel