Loterie cu premii de 30,7 MILIOANE de euro pentru persoanele vaccinate anti-COVID

Loterie cu premii de 30,7 milioane de euro / Foto: Pixabay
Loterie cu premii de 30,7 milioane de euro / Foto: Pixabay

Loterie cu premii de 30,7 milioane de euro pentru persoanele vaccinate anti-COVID, asta le propune o țară cetățenilor săi pentru a-i convinge să se imunizeze.

Polonia va lansa la 1 iulie loteria Programului Național de Vaccinare, cu premii în valoare de 30,7 milioane de euro, a anunțat guvernul, scrie polandin.com.

„Pe 1 iulie va fi lansată loteria Programului Național de Vaccinare. Evenimentul va fi implementat de Totalizator Sportowy (o companie națională de jocuri de noroc). În acest scop vor fi alocate 140 de milioane PLN (30,7 milioane euro) ", a anunțat marți  ministrul Michal Dworczyk, șeful de cabinet al prim-ministrului polonez.

Acesta a precizat că vor exista și premii garantate pentru participanți.

„Aproximativ o persoană din 2.000 va primi 110 euro, ceea ce reprezintă un premiu garantat, dar fiecare participant la loterie va avea șansa de a câștiga. În fiecare săptămână vor fi extrase premii de până la 11.000 de euro, cât și premii tangibile, cum ar fi: scutere electrice, bonuri de combustibil și bonuri de asigurare.”, a mai spus ministrul Michal Dworczyk.

Totodată, în fiecare lună vor fi două premii de 22.000 de euro și o mașină hibridă. În final, se vor extrage doi câștigători pentru un premiu de 220.000 de euro și o mașină hibridă. Ministrul a mai precizat că începând cu 15 iunie, guvernatorii locali vor fi obligați să asigure un punct de vaccinare COVID-19 în timpul tuturor evenimentelor culturale sau sportive de masă. Până acum, în Polonia au fost vaccinate peste 18 milioane de persoane, dintre care 12 milioane de oameni au primit ambele doze. Potrivit recensământului din 2019, Polonia are o populație de 37,97 milioane de oameni.

Loterie cu premii de cinci milioane de dolari în Ohio

Polonia nu este singura țară care a decis să îi convingă pe oameni să se vaccineze anti-COVID prin intermediul loteriilor. O astfel de decizie a fost luată pentru prima dată în SUA. Guvernatorul statului american Ohio a direcționat cinci milioane de dolari din fondurile de combatere a pandemiei pentru această loterie. Astfel, cinci persoane vaccinate împotriva coronavirusului vor câștiga câte 1 milion de dolari fiecare. Startul loteriei va fi dat pe 26 mai și în fiecare săptămână va fi dat câte un premiu. Cei care n-au împlinit 17 ani şi se vaccinează pot câştiga o bursă la o universitate de stat din Ohio, un câştig preţios în această ţară, în care educaţia superioară este foarte scumpă.

VEZI ȘI: Loterie cu premii de 5 MILIOANE de dolari pentru cei care se VACCINEAZĂ anti-COVID

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel