Lilieci de vânzare pe piața de animale sălbatice din Indonezia, în ciuda avertizării de coronavirus

Liliac. Foto: Unsplash
Liliac. Foto: Unsplash

Liliecii, șobolanii și șerpii sunt încă vânduți într-o piață indoneziană cunoscută pentru ofertele sale de animale exotice, în ciuda unei solicitări a guvernului de a le scoate din meniu din cauza temerilor legate de o legătură cu coronavirusul mortal.

Vânzătorii de pe piața de carne Tomohon de pe insula Sulawesi spun că afacerile sunt în plină expansiune și turiștii curioși ajung să verifice ofertele exotice care înfurie activiștii pentru drepturile animalelor, notează Medicalexpress. 

Oamenii de știință dezbat cum modul în care noul virus, care a ucis peste 1.100 de oameni în China și s-a răspândit în zeci de țări din întreaga lume, a fost transmis oamenilor.

O piață din Wuhan, epicentrul virusului, se consideră a fi zona zero și există suspiciunea că virusul ar putea avea originea în lilieci.

Cu toate acestea, posibila legătură nu a apărut pe multe ecrane radar de pe piața indoneziană.

În galantare sunt prezentate o serie amețitoare de animale, inclusiv șerpi uriași, șobolani pe băț și câini carbonizați, - o scenă descrisă de unii critici drept „ca mersul în iad".

Vânzătorul de lilieci Stenly Timbuleng spune că își continuă să-și crească tariful pentru 60.000 de rupii (4,40 USD) kilogramul pentru cumpărătorii din zonă, unde liliecii sunt o specialitate în bucătăria locală.

"Vând între 40 și 60 de kilograme în fiecare zi", a spus bărbatul de 45 de ani pentru AFP.

"Virusul nu a afectat vânzările. Clienții mei continuă să vină.

Asta în ciuda unei solicitări a guvernului local și a agenției de sănătate de a scoate liliecii și alte animale sălbatice din circulație - un apel care a fost ignorat.

„De asemenea, solicităm oamenilor să nu consume carne de la animalele suspectate a fi purtătoare ale unei boli fatale", a spus Ruddy Lengkong, șeful agenției guvernamentale pentru comerț și industrie din zonă.

Indonezia nu a raportat încă nicun caz confirmat de virus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel