Lentile de contact - ce ar trebui să iei în calcu înainte să le folosești

Pixabay
Pixabay

Lentilele de contact pot fi ajutorul celor care vor o schimbare de look, dar și a persoanelor care vor să renunțe la ochelari. Specialiștii vin cu câteva sfaturi. 

Lentilele de contact sunt dispozitive care pot salva multe persoane de grija ochelarilor, în schimb venind cu un alt set de probleme. Purtate sau alese incorect pot crea disconfort, ori pot apărea infecții, scriu specialiștii Mayo Clinic

  • Practică o igienă corectă. Înainte să alegi să folosești lentilele de contact, asigură-te că practici în mod corespunzător și constant igiena mâinilor. 
  • Redu contactul cu apa sau saliva. Înainte de a înota sau înainte de a face baie, lentilele de contact ar trebui scoase. De asemenea, umezirea lentilelor în gură, cu salivă, nu este o idee bună. 
  • Folosește soluția destinată lentilelor de contact. Fiecare tip de lentile de contact are o soluție destinată, preparată special pentru îngrijirea lor într-un mediu steril. Soluția se adaugă în suportul lentilelor de fiecare dată când e necesară stocarea sau reîmprospătarea lor. Soluțiile de lentile de contact expirate nu ar trebui să mai fie utilizate. 
  • Înlocuiește lentilele în funcție de recomandări. Lentilele de contact nu sunt perene și periodic trebuie înlocuite, fie că e zilnic, la 15 sau 30 de zile, Perioada este specificată de către producător pe ambalajul acestora. La înlocuirea unei perechi de lentile, curăță locul unde a stat perechea precedentă cu soluție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel