Leguma care ar înlocui țigara. Oricine o are în bucătărie

țigări
țigări

Există o legumă care ar înlocui țigara.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune că semințele de vinete conțin nicotină, conform DC Medical.

Vinetele conțin nicotină, spune Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj pe pagina de Facebook a proiectului său, Știință cu sare și piper.

”#Știați Că

Vinetele conțin nicotină? Semințele de vinete (numeroase de altfel) conțin compuși din clasa alcaloizilor, printre care și nicotina.

Un gram de vinete conține 100 nanograme de nicotină pe când o țigară conține aproximativ 2 grame de nicotină. Așadar, dacă sunteți fumători, ați putea consuma 20 de kg de vinete la micul dejun, pentru a sări peste țigara de dimineață”, notează profesorul pe Facebook.

În altă ordine de idei, chef Florin Dumitrescu oferă o rețetă delicioasă și simplă pe bază de vinete: 

„La începutul meseriei de bucătar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic. Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită. Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea!!! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, a mărturisit Chef Florin Dumitrescu. Vedeți aici rețeta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel