EXCLUSIV  LEGE VACCINARE. Zaharescu (ARPIM), AVERTIZARE despre mișcările antivacciniștilor

Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM, a vorbit despre Legea vaccinării, avertizând totodată cu privire la mișcările antivacciniștilor.

„Fără îndoială, pe partea referitoare la Legea vaccinării, nu putem să ignorăm faptul că gradul de acoperire vaccinală recomandat de OMS este de 95 la sută, în timp ce, în România, el este la un nivel mult mai scăzut. Dacă rata de 75 la sută, în jurul căreia ne învârtim astăzi, ar fi rata de acoperire vaccinală în cazul vaccinului antigripal, situația pentru România ar fi perfectă. Dar, din păcate, și aici suntem foarte, foarte departe", a spus, vineri, Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM.

Legea vaccinării poate contribui la creșterea acoperirii vaccinale, însă o măsură de una singură nu poate să garanteze acest lucru, susține Dan Zaharescu. „Pe de altă parte, răspunderea noastră ca industrie este să producem vaccinuri de calitate și să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a ne asigura că ele sunt disponibile cetățenilor români. Mai departe, nu există soluții miraculoase, ci doar planuri complete și complexe de măsuri care trebuie implementate corect și constant, pe o perioadă lungă de timp", a punctat acesta.

ARPIM susține necesitatea adoptării unui cadru legislativ coerent și la nivel național, în vederea imunizării populației. Dar nu trebuie să ignorăm reacțiile mișcărilor antivacciniștilor. Aceste mișcări sunt bazate pe informații neadevărate privind vaccinarea, care sunt răspândite în spațiul public cu foarte multă ușurință. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat pe fondul unei lipse de comunicare atât din partea autorităților, cât și din partea comunității științifice. Noi, ca industrie farmaceutică, am adus de fiecare dată în atenția opiniei publice argumentele științifice și avem convingerea că tot mai mulți adulți, părinți, pacienți vor decide responsabil în perioada următoare în ceea ce privește vaccinarea", a spus Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", organizată de trustul de presă DC Media Group pe 24 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel