EXCLUSIV  Lăzăroiu, presiuni. Weber: Inadmibisil! Este tentativa unei ieşiri onorabile din scenă pentru Kovesi

Mihai Ciobanu / 15 iun 2018 / 17:47 Salveaza PDF Comentarii
Laura Codruța Kovesi și Klaus Iohannis
Descriere foto: Laura Codruța Kovesi și Klaus Iohannis

Europarlamentarul Renate Weber a comentat declaraţiile judecătorului CCR Petre Lăzăroiu făcute în exclusivitate la DC News.

Renate Weber a declarat, pentru DC News, care sunt, în opinia sa, dedesubturile lucrurilor dezvăluite de către judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, cel care a reclamat anumite presiuni care se fac asupra sa pentru a se retrage din poziţia de judecător al Curţii Constituţionale a României. 

"Am văzut declaraţia domnului Lăzăroiu, şi reacţiile care au urmat şi vreau să spun că mi se pare inadmisibil. Parcă sunt prea multe la mijloc ca să pot crede că e vorba de o simplă coincidenţă. Mi se pare evident că e vorba de o presiune care s-a  încercat să se facă asupra domnului Lăzăroiu probabil pentru a se forţa o demisie.

Iar dacă se forţează o demisie, probabil că e nevoie de vacantarea acelui loc şi oare pentru ce o fi nevoie dacă nu cumva pentru confirmarea zvonurilor din ultima vreme în legătură cu numirea doamnei Kovesi la CCR. Pentru mine, CCR este o instituţie în care am mare încredere şi pentru care am un amre respect.

Mi-aş dori foarte mult ca instituţia să continue să funcţioneze aşa cum a făcut-o în ultimii ani cu curaj, în unele decizii care au fost sensibile, cu toată presiunea care a fost exercitată asupra CCR. Eu aş spera ca şi în viitor compoziţia Curţii, din perspectiva celor care sunt judecători acolo, să fie una de mare clasă şi în conformitate cu ceea ce Constituţia României spune: apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale e baza acestei arhitecturi a statului român", a declarat Renate Weber.

Ieşire onorabilă din scenă pentru Codruţa Kovesi

"Plecarea domnului Lăzăroiu de la CCR nu ar rezolva situaţia în care se află domnul Iohannis. Preşedintele rămâne, în continuare, obligat, să o revoce pe doamna Kovesi. Singura formulă la care mă gândesc este găsirea unei ieşiri onorabile din scenă pentru doamna Kovesi. Consider că ar trebui să caute altceva şi să lase Curtea Constituţională să funcţioneze aşa cum o face azi", a încheiat Renate Weber. 

 

Vezi şi:Petre Lăzăroiu, judecător CCR, presiuni de la Cotroceni: Dezvăluire despre întâlnirea de joi. Plan pentru Kovesi


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24