Lavrov se victimizează: Vestul a declarat război total Rusiei. Ei suferă de un complex de superioritate, de infailibilitate și de paranoia

În timp ce Moscova își continuă operațiunea militară în Ucraina, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat țările occidentale că au comis un „război total” împotriva Rusiei, a poporului și a culturii sale.

În timp ce Moscova își continuă operațiunea militară în Ucraina, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat țările occidentale că au comis un „război total” împotriva Rusiei, a poporului și a culturii sale.
 
"Occidentul ne-a declarat război nouă, întregii lumi ruse. Cultura anulării Rusiei și a tot ceea ce are legătură cu țara noastră a ajuns deja la punctul de absurd", a spus Lavrov la o ședință a ministerului.

Liderii occidentali se cred excepționali și sunt mânați de iluzii de grandoare și temeri iraționale, a mai subliniat, miercuri, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, într-un interviu pentru RT Arabic.

„Știm că prietenii noștri occidentali au multe fobii, multe complexe. Au un complex de superioritate, complexul de infailibilitate, și cred că au și ceva paranoia”, a insistat Lavrov.

„Orice proces care nu include Occidentul, pe care Occidentul nu îl controlează, ei îl percep ca o opoziție, o provocare la adresa dominației lor”, a explicat el, referindu-se la diferitele grupuri și organizații de integrare economică regională la care participă Rusia. „Este timpul pentru ca ei să renunțe la acest obicei.”

Remarcile au venit în timp ce Lavrov a apărat opoziția Moscovei față de SUA și aliații săi, pe care Rusia îi acuză că și-au impus voința împotriva altor națiuni, prin metode neplăcute. Intenția de a pedepsi Rusia cu sancțiuni economice și izolare diplomatică ca răspuns la atacul Ucrainei, prin care Washingtonul vrea să înroleze întreaga lume, este cel mai recent exemplu, a spus diplomatul de vârf.

„Insolența alianței anglo-saxone nu are limite și găsim confirmarea acestui lucru în fiecare zi”, a mai precizat el. „Occidentul își trimite exponenții și emisarii în fiecare zi, în fiecare capitală, fără excepție... pentru a trimite ultimatumuri și pentru a șantaja.”

Rusia este încântată să vadă că majoritatea statelor din Asia, Africa și America Latină rezistă presiunii, a adăugat Lavrov. „Acele națiuni nu vor să-și compromită demnitatea națională și să alerge ca niște bieți servitori care fac treburile murdare în numele Occidentului”, a spus el.

Atitudinea lor nu este nimic nou și este versiunea modernă a colonialismului european, a continuat Lavrov. Din fericire, istoria favorizează un viitor multilateral pentru lume, așa că națiunile occidentale care încearcă să-și păstreze statutul dominant acționează împotriva progresului natural al umanității, crede el.

Sentimentul Occidentului de a avea dreptul de a face cu lumea așa cum consideră de cuviință are adesea consecințe dezastruoase, a explicat Lavrov. Așa a fost cazul Iugoslaviei în anii 1990, care a fost distrusă când SUA au decis că interesele sale o cer, cu Irakul în 2003, când SUA au folosit pretexte false pentru a invada țara, și cu Libia în 2011, a spus Lavrov.

„Sigur, au existat regimuri autoritare atât în ​​Irak, cât și în Libia, dar nu erau teroriști acolo. Nu au existat lupte constante și provocări militare”, a subliniat el.

„Aceasta este mentalitatea statelor occidentale. Ei cred că întreaga lume depinde de securitatea lor și că astfel ar trebui să conducă lumea”, a adăugat el.

„Criza în curs din Ucraina provine din aceeași cauză fundamentală, care este o nerespectare occidentală a securității naționale a Rusiei”, a spus Lavrov. „Pur și simplu au ignorat timp de decenii obiecțiile Moscovei împotriva extinderii NATO în Europa, împingând Moscova către opțiunea militară de a reduce amenințarea”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel