EXCLUSIV  Laszlo Attila, ”cifre înspăimântătoare”. Semnal de alarmă: Ar fi bine să evităm un nou val

Pexels
Pexels

Dr. Laszlo Attila, senator UDMR, se arată indignat de faptul că vaccinarea împotriva coronavirusului și prevenția nu mai prezintă priorități pentru români, mai ales în urma eforturilor făcute pentru a obține vaccinul. 

Laszlo Attila se arată foarte indignat că, deși s-au făcut eforturi pentru a avea vaccin, sunt reacții stupefiante ale ”unora” care dau lecții, ridicând semne de întrebare cu privire la vaccinare și la protejarea celor din jur. El lansează o discuție despre tratamentul celor care au avut șansa să se vaccineze, n-au făcut-o și ajung pe patul de spital, din cauza acestui refuz. 

Eforturi pentru aducerea vaccinului în țară

”Vă spun acest lucru pentru că sunt foarte indignat în această perioadă, când s-au făcut eforturi deosebite să avem vaccin la dispoziție ca să terminăm această nebunie numită pandemie și de multe ori sunt stupefiat de reacțiile unora sau a altora, dar atunci când aceste persoane care ne dau lecții că ”de ce trebuie să se vaccineze?”, ”de ce trebuie să își protejeze pe cei din jurul său?” sau care este obligația noastră socială atunci când - că avem o astfel de obligație de a ne proteja anturajul- și ajung pe patul de spital, atunci, poate ar fi bine de vorbit și de costurile societății legate de tratamentul acestor persoane, ceea ce nu este foarte puțin. S-au făcut niște eforturi supraomenești anul trecut, s-au făcut niște eforturi cu prevenția și asigurarea metodelor de prevenție în cazul pandemiei și sper că în urma acestui efort să nu ne confruntăm cu un val care stă la pândă și dacă nu facem ceva, ne vom confrunta din nou cu o astfel de situație, dar în același timp sper să găsim mai repede o rezolvare și pentru cei care au avut nevoie de asistență medicală și le-am limitat accesul. 

Valul 4 trebuie prevenit

Trebuie să conștientizăm și aș dori să trag un semnal de alarmă. Ar fi bine să evităm un nou val, ca să nu mai ajungă acești oameni cu boli cronice să nu primească asistență medicală. Sunt niște date înspăimântătoare cu câte intervenții s-au acordat în situații acute, infarct miocardic, accident vascular cerebral, intervenții chirurgicale acute în decursul anului trecut, ce consecințe au avut ele la nivelul mortalității, respectiv sunt niște cifre înspăimântătoare în cazul acelor categorii de diagnostice, care din cauza capacităților reduse, s-au putut prezenta foarte târziu, în stadii avansate, la medic”, a expus problema medicul Laszlo Attila. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel