Urmărește emisiunea live


La Sfântu Gheorghe se spală străzile, se dezinfectează locurile de joacă şi autobuzele

Sfântu Gheorghe. foto: sfantugheorgheinfo.ro
Sfântu Gheorghe. foto: sfantugheorgheinfo.ro

Autoritățile din Sfântu Gheorghe au trecut la măsuri sporite de igienizare și dezinfecție. În Covasna a fost confirmat un caz de coronavirus. 

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au luat decizia de a spăla străzile, de a dezinfecta locurile de joacă pentru copii, mobilierul stradal şi mijloacele de transport în comun pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus, scrie Agerpres. 

"Ieri am convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi am adoptat o serie de măsuri în completarea celor aprobate la nivelul Guvernului (...) Societatea de salubritate Tega va dezinfecta locurile de joacă din municipiu şi tot ce înseamnă mobilier urban, staţiile de autobuze vor fi curăţate, dezinfectate de către cei de la Grădinărie. Totodată, vom începe spălarea străzilor, care de obicei se face în perioada verii. Am înţeles de la specialişti că şi acest lucru ajută. Am contractat o companie specializată pentru dezinfectarea autobuzelor şi microbuzelor (...) Totodată, am făcut un apel la companiile de taxi să folosească dezinfectanţi. Încercăm să îi ajutăm cu dezinfectanţi şi sperăm că şi prin dezinfectarea taxiurilor vom putea stopa răspândirea acestui virus", a declarat, joi, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Afișe cu măsuri de autoprotecție 

Acesta a mai spus că în următoarele zile oraşul va fi împânzit cu afişe în limbile română şi maghiară cu recomandări şi reguli de conduită pentru prevenirea bolii.

"Dorim să punem accent pe popularizarea recomandărilor privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirusului care au fost elaborate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă la nivel guvernamental. Începând cu acest weekend vor fi afişate în limbile română şi maghiară la intrările în blocuri aceste recomandări şi rugămintea mea către cetăţeni este să le citească şi să le aplice. Cred că este important pentru noi toţi să facem tot ce ţine de noi ca acest virus să nu fie răspândit aici, în oraşul nostru. Deci, mesajul meu este să luăm în serios această problemă (...) Nu trebuie să ne isterizăm, dar trebuie să luăm problema în serios", a mai spus primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, în municipiul Sfântu Gheorghe există 23 de persoane autoizolate la domiciliu şi o persoană în carantină, care a venit din Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel