Kovesi, DECLARAȚII după ieșirea de la AUDIERI

Kovesi
Kovesi

Laura Codruța Kovesi a fost audiată la Parchetul General.

”Mi s-a adus la cunoștință că sunt suspectă în acest dosar. Am depus două cereri de recuzare. Am cerut recuzarea procurorilor.  Motivele sunt cele prevăzute în Codul de Procedură Penală: privesc afectarea imparțialității. Va fi o afectare a candidaturii pe care o parcurg acum, dar eu voi merge mai departe. Voi merge la audieri în 26 februarie din Parlamentul European, așa cum am stabilit. Nu am comis niciodată fapte penale. Acuzațiile făcute de un inculpat dintr-un dosar al DNA sunt fabulații. Nu am avut atribuții legate de extrădarea lui Popa Nicolae. Nu am exercitat niciun act abuzativ în legătură cu extrădarea pentru că nici nu avea, aceste atribuții. Acuzația de luare de mită este falsă. Am 18 dosare penale, 4 acțiuni disciplinare”, a zis Kovesi după audieri.

”Nu sunt adevărate declarațiile Elenei Udrea în ceea ce mă privește. Sunt fabulații”, a mai spus Kovesi.

Despre pozele cu Ghiță

”Nu am avut întâlniri cu Ghiță în afara cadrurilor instituționale. Dacă există poze, sunt de la evenimentele din cadrul instituțiilor la care am participat. Nu am vorbit niciodată cu Ghiță nici la telefon, nici pe e-mail. Pot apărea poze la aceste evenimente sau pot apărea poze false, așa cum au apărut și înregistrări false. Nu am discutat cu Ghiță despre nicio extrădare”, a mai zis Kovesi.

”Acuzațiile de mărturie mincinoasă și abuz în serviciu nu sunt adevărate”, a subliniat fosta șefă DNA.

Kovesi a mai spus că nu a fost dispusă o măsură preventivă în cazul său.

Procurorul de caz este Adina Florea, cea care a fost propusă de ministrul Justiţiei la şefia DNA. De asemenea, procurorul-şef la Secţiei de anchetă, recuzat la rândul lui de Kovesi, este Gheorghe Stan, fostul adjunct al Inspecţiei Judiciare.

Laura Codruţa Kovesi s-a prezentat vineri la Parchetul General, unde a fost audiată de procurorii Secţiei de investigare a magistraţilor, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

La intrarea în sediul PÎCCJ, fosta şefă a DNA nu a dorit să facă declaraţii, afirmând că va veni cu precizări după audiere.

Ea a fost întâmpinată de un grup de aproximativ 30 de persoane, care au scandat lozinci de încurajare pentru fosta şefă a DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel