Klaus Iohannis, vizită Moldova. Bogdan Chirieac: Dialogul este de preferat confruntării

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a invitat pe omologul său român, Klaus Iohannis, într-o vizită oficială la Chișinău. 

Bogdan Chirieac a declarat, la România TV, că nu trebuie ratată nicio șansă pentru dialog.

”Până la Dodon relația a fost relativ bună. Eu cred că dialogul este de preferat confruntării chiar dacă este vorba despre Igor Dodon. Îi cunoaștem opțiunile politice, știm pe cine are în spate, cu toate acestea o întâlnire la nivel înalt eu zic că nu are cum să strice. În cel mai rău caz nu vom avea un rezultant remarcant. Eu cred că nu trebuie ratată nicio șansă pentru dialog, chiar dacă am puține așteptări din partea lui Igor Dodon.”, a spus analistul politic.

Chirieac este de părere că prin intermediul României situația Republicii Moldova nu are decât să se îmbunătățească: ” Mai rău decât e acum nu se poate”.

”Vizavi de invitație, în locul președintelui Iohannis eu aș fi acceptat această invitație. Cred, de asemenea, că vizita în Ucraina anulată de președintele României trebuia să aibă loc. Dialogul este întotdeauna de preferat. Situațiile complicate, războiul fierbinte sau războiul rece, toate au apărut atunci când s-a încetat dialogul”, a mai adăugat acesta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel