Igor Dodon, mesaj anti european. Pledoarie pentru Rusia

Bogdan Bolojan / 27 noi 2017 / 13:45 Salveaza PDF Comentarii
Igor Dodon
Igor Dodon

Igor Dodon a declarat că Summitul Parteneriatului Estic, desfășurat la Bruxelles a confirmat că dosarul Republicii Moldova s-ar afla 'în cel mai de jos sertar al preocupărilor Uniunii Europene'. El îi îndeamnă pe cetățenii Republicii Moldova să nu își mai pună speranțele în Uniunea Europeană. 

Potrivit lui Dodon, dezamăgirea europenilor față de Chișinău e constantă, iar șansele Republicii Moldova de a se integra în UE sunt egale cu zero în următoarele decenii. În opinia sa, se adeverește faptul că până acum guvernările proeuropene au promovat o 'geopolitică a iluziilor'.

În mesajul său, președintele Dodon cere guvernului să renunțe la geopolitică și la retorica antirusă. 'Cei de la putere au distrus relațiile de parteneriat strategic cu Federația Rusă, au provocat artificial conflicte și scandaluri care ne-au îndepărtat de partenerii noștri estici, cei care au jucat tot timpul un rol important în dezvoltarea economiei țării noastre', susține Igor Dodon, în condițiile în care Uniunea Europeană reprezintă în prezent principalul partener comercial al Republicii Moldova.

De fapt, întregul mesaj al lui Igor Dodon este o pledoarie împotriva integrării Republicii Moldova în UE, în favoarea apropierii ei de Rusia.

'Revenirea la parteneriatul strategic real cu Rusia este o necesitate dictată de moment, acest lucru îl conștientizează oamenii și trebuie să îl conștientizeze și cei care la momentul acesta controlează parlamentul și guvernul', mai susține Dodon în comunicatul preluat și de numeroase mass-media ruse, relatează Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27