Klaus Iohannis merge la școală

Crişan Andreescu / 16 iun 2016 / 15:55
Klaus Iohannis, înconjurat de copii de 1 iunie
Klaus Iohannis, înconjurat de copii de 1 iunie

Klaus Iohanni, va participa vineri, 17 iunie, la festivitatea de absolvire a clasei a VIII-a, promoția 2015 – 2016, la Școala Gimnazială „Gheorghe Nechita" din comuna Motoșeni, județul Bacău, parte a pachetului UNICEF Educatie Incluziva de Calitate.

Unitatea de învățământ funcționează la nivelul unei comunități rurale dintr-o zonă dezavantajată din punct de vedere socio-economic. Cu toate acestea, le oferă elevilor o educație incluzivă, de calitate, reducând la zero abandonul școlar și înregistrând o rată de cuprindere de 100% în învățământul primar și cel gimnazial.

De la ora 12:00, Presedintele Romaniei va participa la festivitatea de absolvire a clasei a VIII-a, promoția 2015 – 2016.

Școala Gimnazială „Gheorghe Nechita" din Motoșeni este implicată în proiectul pilot „Incluziune socială prin servicii integrate la nivel comunitar" derulat de UNICEF, demers care își propune să integreze serviciile de sănătate, educație și protecție socială pentru sprijinirea copiilor din comunități/familii dezavantajate.

Alaturi de Presedintele Romaniei, la vizita vor participa Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania, E.S.  Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Norvegiei la Bucuresti, reprezentanti ai autoritatilor din judetul Bacau.

[citeste si]