Klaus Iohannis, dosare clasate. Care erau faptele

Mihai Gâdea a prezentat a Antena 3 două dosare în care apare numele Iohannis și care au fost închise cu decizie de clasare.

Unul dintre documentele prezentate de Antena 3 arată o rezoluție de clasare, din 2012, a unui dosar în care Klaus Iohannis a avut calitatea de învinuit, alături de alte persoane. Acuzațiile celor învinuiți erau că nu au procedat la verificarea unei situații de fapt și a documentației depuse în vederea reconstituirii dreptului de proprietate a unui imobil. Rezoluția parchetului a fost scoaterea de sub urmărire penală și neînceperea urmăririi penale față de președinte, conform aceleiași surse.

Documentul cu privire la alte case din Sibiu

Un al doilea document a fost prezentat de Bianca Nae. "Este primul rechizitoriu făcut, să zicem generic, pe afacerea caselor domnului președinte. Este un rechizitoriu prin care este trimis în judecată secretarul primăriei Porumbacu de Jos. Acest domn a eliberat deja celebrele adeverințe anulate în baza cărora s-au operat acele retrocedări. Și după retrocedări casele au ajuns și la familia Iohannis. Acest rechizitoriu a fost făcut în 2003 de procurorul Ioan Mureșan. Dumnealui a trimis în judecată secretarul primăriei și a separat partea legată de familia Iohannis și soacra domnului Iohannis și a trimis această parte de anchetă la Sibiu. În acest document se spune pentru prima dată negru pe alb că acetele în baza cărora s-au operat retrocedările și au ajuns aceste case în posesia familiei Iohannis au fost făcute prin manevre frauduloase, că sunt false(...). Avem un document clar și fără echivoc din care reiese că două imobile, nominalizate în acest document, au fost tranzacționate în mod ilegal. La final se disjunge cu privire la famila Iohannis?" a declarat jurnalista.

(w670) 

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel