Referendum justiție. Klaus Iohannis, declarațiile momentului

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații de presă, de la Palatul Cotroceni, pe tema referendumului.

"Este cert că voi convova referendum pe 26 mai fiindcă aşa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa justiţiei de când a preluat guvernarea. Vor să dea OUG prin care să modifice Codurile penale. Golăneala PSD de astăzi a depăşit orice limită. Ordonanțele de urgență și-au pierdut menirea inițială. Este un instrument folosit în exces. Diletantismul și incompetența caracterizează modul în care guvernează PSD-ul. Avem premisele unui dezastru pentru România. Este complet nejustificată urgența pe care Guvernul o dă acestor ordonanțe.

PSD-iștii trebuie să înceteze atacurile la adresa justiţiei. Trebuie să înţeleagă că justiţia nu este la bunul lor plac. Sunt nişte principii simple în orice stat de drept, valori pentru care oamenii au ieşit în stradă. PSD încearcă să ignore aceste adevăruri, dar le dau o veste: nu o mai pot face. Cetăţenii au dreptul să decidă dacă vor sau nu să lase corupţia să devină politică de stat. Este atributul meu ca preşedinte să cer proporului să-și exprime voinţa cu privire la probelemele de interes național. Este ilegitimă emiterea unei OUG înainte ca voinţa cetăţenilor să fie exprimată la referendum.

De ce vă este frică de referendum, domnilor PSD-iști? De ce, în loc să încurajaţi oamenii să meargă a vot, anunţaţi că faceţi secţii separate de vot pentru europarlamentare şi pentru referendum? Încetați să guvernați doar pentru interesul vostru și întoarceți-vă către români!", a spus Klaus Iohannis.

_________________________________________________________________________________________________

Klaus Iohannis urmează să facă mai multe declarații de presă, de la Palatul Cotroceni. Administrația Prezidențială nu a precizat care este tema declarației de presă.

Marți și miercuri, președintele Klaus Iohannis a avut consultări la Palatul Cotroceni cu reprezentanți ai societății civile și cu magistrați pe tema organizării unui referendum despre justiție.

DCNews va transmis LIVE declarațiile președintelui Klaus Iohannis, începând cu ora 17.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel