Kim Jong-un, tentativă de asasinare. Un stat important, implicat

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Fosta președintă sud-coreeană, Park Geun-hye, plănuia să-l asasineze pe liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, potrivit ziarului Asahi Shimbun din Japonia, citat de Russia Today, informează Realitatea.

Fosta președintă a Coreei de Sud, care a fost demisă în urma unui scandal de corupție, a semnat un document de aprobare a unei „schimbări de conducere" în Coreea de Nord în 2015, a relatat cotidianul japonez luni citând surse anonime.

Agențiile de informații din Coreea de Sud urmau să pregătească operațiuni pentru realizarea planului. Raportul constată că cei care au participat la complot au luat în considerare câteva scenarii, peintre care un accident de mașină sau deraierea unui tren în care s-ar fi aflat Kim Jong-un.

De asemenea, administrația lui Park a luat în considerare și organizarea unei lovituri de stat în Coreea de Nord. Activitățile militare ale vecinului comunist din nord, inclusiv programele sale de înarmare nucleară, au motivat, aparent, complotul, notează Asahi Shimbun.

Tensiunea dintre Seul și Phenian a crescut în august 2015, când țările au avut un schimb de focuri, inițiat de Coreea de Nord, după ce nordul a tras un proiectil împotriva orașului de frontieră Yeoncheon.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel