Tenisuni Coreea de Nord. Demonstrație de forță a bombardierelor SUA

kim jong
kim jong

Bombardiere americane au efectuat sâmbătă, în Coreea de Sud, un exercițiu de tragere ca demonstrație de forță, zburând în apropiere de linia de demarcație intercoreeană, după testul de rachetă efectuat de Phenian, a anunțat Ministerul Apărării al Coreei de Sud, informează AFP.

În timpul acestui rar exercițiu, două lansatoare B-1B desfășurate de la baza aeriană Andersen din Guam s-au apropiat de frontiera terestră și militarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord, înainte de a reveni la bază, a raportat agenția de presă Yonhap.

Exercițiul era menit să "reacționeze sever la seria de lansări de rachete balistice ale Coreei de Nord", a precizat ministerul sud-coreean în comunicat.

Patru bombardiere americane și sud-coreene au participat la acest exercițiu, desfășurat în comitatul Yeongwol, la circa 80 de km sud de frontiera intercoreeană, a anunțat armata sud-coreeană.

Bombardierele grele de cursă lungă au lansat muniții puternic perforante ghidate prin laser, de 2000 de livre (907,1 kilograme fiecare). Muniții inerte din gama Pilsung, precizează un comunicat american.

Lovituri de mare precizie

Exercițiul a simulat două bombardiere americane ce distrugeau baterii de rachete balistice ale inamicului și bombardiere sud-coreene efectuând o serie de lovituri de mare precizie împotriva unor posturi de comandă subterane ale inamicului.

Phenianul a efectuat în premieră marți o lansare de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), capabilă, conform unor experți americani, să atingă teritoriul statului american Alaska. Miercuri, Statele Unite au cerut la ONU o creștere a presiunii internaționale asupra Coreei de Nord și au avertizat că, dacă este necesar, sunt pregătite să folosească forța pentru a răspunde amenințării reprezentate de Phenian

Cele două Corei continuă să se afle, tehnic, în stare de război, în baza armistițiului care a pus capăt războiului din 1950-1953, armistițiu semnat de Coreea de Nord, SUA și China, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel