Jurma atrage atenția: Se dă de înțeles că din decembrie va fi VESELIE în România...

Foto: Facebook Octavian Jurma
Foto: Facebook Octavian Jurma

Octavian Jurma a vorbit despre vaccinare și despre situația epidemiologică din perioada sărbătorilor de iarnă.

Octavian Jurma i-a îndemnat să se vaccineze împotriva COVID-19 pe cei care vor participa la reuniuni de familie în perioada sărbătorilor de iarnă, când virusul primește "o șansă să viziteze domicilii pe care înainte nu putea să le vadă".

"Vedeți că la noi se anunță târguri de Crăciun de pe acum, cumva se dă de înțeles oamenilor că nu trebuie să își facă griji, din decembrie va fi veselie în România", a adăugat medicul, în direct la B1 TV.

"Vedeți că la noi se anunță târguri de Crăciun de pe acum, cumva se dă de înțeles oamenilor că nu trebuie să își facă griji, din decembrie va fi veselie în România"

Întrebat dacă actuala tendință epidemiologică este una în scădere, Octavian Jurma a explicat:

"Tendința este în continuare de scădere. Nu mai avem o scădere la fel de accelerată, deci se vede deja cumva frâna pusă de deschiderea școlilor. (…) Deschiderea școlilor în acest context epidemic, odată ce ai închis, este o măsură de relaxare, este prima măsură de relaxare și, din punctul meu de vedere, anticipează alte măsuri de relaxare. Vedeți că la noi se anunță târguri de Crăciun de pe acum, cumva se dă de înțeles oamenilor că nu trebuie să își facă griji, din decembrie va fi veselie în România".

Mai mult, întrebat dacă ajută în vreun fel restricțiile anunțate pentru aceste târguri de Crăciun, el a adăugat:

"Ar ajuta dacă restricțiile s-ar impune. Știm, din păcate, că deja gradul de conformare cu restricțiile deja impuse este scăzut, astfel încât există un semn de întrebare dacă în aceste circumstanțe, în care intrarea este relativ liberă și numărul de persoane e greu de stabilit, va fi conformarea mare. Avem o scădere reală, în continuare mergem în jos conform prognozei de la începutul lunii noiembrie, când s-au luat măsurile și am ieșit din val, și am intrat pe pantă descendentă, însă cel mai mare risc acum este, odată cu deschiderea școlilor, să se creeze presiuni ascendente".

"Vaccinarea este extraordinar de importantă"

El a vorbit și despre perioada sărbătorilor de iarnă și a transmis un nou apel la vaccinare.

"Perioada de sărbători în România în mod particular este și un moment în care familii care altfel au stat izolate se revăd, deci, din păcate, pentru virus este o șansă să viziteze domicilii pe care înainte nu putea să le vadă. De aceea, vaccinarea este extraordinar de importantă pentru cei care pregătesc reuniuni de familie în perioada sărbătorilor", a mai afirmat Octavian Jurma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel