Jocuri Olimpice. Rusia, suspendată. Rușii acuză forțe străine

Bogdan Bolojan / 22 dec 2017 / 16:52 Salveaza PDF Comentarii

Aproape un rus din doi consideră că ''forţe politice străine'' sunt responsabile de suspendarea Rusiei de la Jocurilor Olimpice de iarnă 2018 pentru dopaj instituţionalizat, potrivit unui studiu publicat vineri de institutul de sondaj public VŢIOM. 

Dacă 45% din persoanele interogate cred în această ipoteză, 29% din repondenţi consideră că ''funcţionarii din lumea sportului'' rus sunt responsabili de această suspendare dictată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), în timp ce organizaţiile sportive internaţionale, precum CIO sau Agenţia mondială antidoping (AMA/WADA), sunt desemnate răspunzătoare de 28% dintre repondenţi.

Sportivii nu sunt consideraţi vinovaţi de această decizie decât de 7% dintre persoanele întrebate.

În timp ce CIO a autorizat sportivii ruşi integri să concureze sub drapel olimpic, 62% dintre persoanele interogate de centrul VŢIOM susţin decizia Rusiei ca ei să participe la Jocuri în aceste condiţii, în timp ce 33% cred că Moscova ar fi trebuit să boicoteze competiţia.

Acest sondaj, la care au participat 1.200 de persoane, a fost efectuat între 14 şi 17 decembrie, la o săptămână după anunţul CIO că Rusia nu va putea participa la JO 2018 de la PyeongChang, organizate între 9 şi 25 februarie.

Rusia a fost suspendată de CIO din cauza programului de dopaj instituţionalizat dezvăluit de o comisie de anchetă a AMA, însă CIO a admis ca sportivii ruşi ''curaţi'' să participe la Jocuri sub drapel olimpic, după o selecţie care va fi efectuată de un comitet al organizaţiei olimpice, relatează Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25