Jandarmii din Cluj au salvat trei femei şi trei copii surprinşi de vremea rea în zona lacului Tarniţa

Facebook Jandarmeria Cluj
Facebook Jandarmeria Cluj

Trei femei și copiii lor, cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, au fost surprinse de vremea rea, sâmbătă seara, în zona lacului Tarnița, Piatra lui Cotuna, din județul Cluj. Toate persoanele au fost salvate de jandarmi.

Jandarmii clujeni au fost solicitați să intervină pentru căutarea unui grup format din trei femei şi trei copii cu vârste între 1 și 3 ani, care a fost surprins de vremea nefavorabilă în zona lacului Tarniţa, Piatra lui Cotuna.

„Din cauza vremii, persoanele s-au panicat, iar jandarmii le-au precizat unde să se adăpostească şi să aştepte intervenţia salvatorilor. După ce au ajuns la grupul de persoane şi având în vedere că terestru misiunea de salvare ar fi durat mult mai mult, jandarmii şi salvamontiştii clujeni au solicitat sprijinul pompierilor de la ISU Cluj pentru a interveni cu o barcă, astfel încât persoanele să poată fi aduse în siguranţă la ambulanţă pentru consult medical”, au transmis jandarmii.

Cele șase persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind doar speriate şi uşor afectate de temperatura scăzută.

Climatolog, avertisment. "Trebuie regândit şi modul în care construim casele"

"Fenomenele extreme influenţează de ani buni toate anotimpurile. Vorbim nu doar de o încălzire graduală. Da, unul dintre simptomele schimbărilor climatice este această creştere a temperaturilor. Dar mai sunt multe altele. Creşterea intensităţii precipitaţiilor este altul, şi avem efectele pe care uneori le amplificăm prin tăierea arborilor de pe versanţi, motiv pentru care scurgerile sunt mai mari. Trebuie regândit şi modul în care construim casele, locul unde facem asta. Trebuie să fim atenţi cât de aproape suntem de albia râului, etc. Sunt mai multe lucruri care duc la amplificarea acestor efecte climatice şi trebuie să încercăm să le limităm", a declarat Roxana Bojariu, climatolog. 

Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale în următoarele 4 săptămâni. Vom avea parte și de ploi, în sud-vest și la munte peste media normală.

Săptămâna 5 - 12 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest se va situa în jurul celui specific pentru această perioadă.

Săptămâna 12 – 19 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile vestice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudvestice și local în cele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 19 – 26 iulie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate de cât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, în toate regiunile.

Săptămâna 26 iulie - 2 august

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel