Italia vs. Anglia. Declarații din cele două tabere, înainte de meci

Confruntarea dintre Italia și Anglia este comentată de numeroși experți.  

Site-ul UEFA.com a publicat opiniile jurnaliștilor și declarații din cele două tabere.

Paolo Menicucci, reporter sportiv italian: „Poate că prestația Italiei din semifinala cu Spania nu a reprezentat cea mai bună performanță, dar există un aspect care m-a impresionat cu adevărat. Azzurri par să joace fără niciun fel de presiune. Chiar și când jocul a ajuns la penalty-uri, au existat o mulțime de zâmbete și râsete, lucru pe care suntem obișnuiți să-l vedem în timp ce îi urmărim la antrenamentele de la Coverciano. Probabil că știu că au realizat deja ceva special prin recâștigarea adulației din partea unei întregi țări și mult respect la nivel internațional. Acesta este cel mai bun spirit în care poți să înfrunți Anglia pe Wembley. Acum tot ce le trebuie este cireasa de pe tort.”

Simon Hart, reporter englez: „Anglia a făcut deja istorie ajungând în prima sa finală EURO. Oamenii lui Gareth Southgate au câștigat elan și convingere, atingând o serie de repere marcate de un numitor comun: 1966. La urma urmei, de la triumful Cupei Mondiale sub conducerea lui Alf Ramsey, Anglia nu a mai realizat performanțe cumulate atât de impesionante: a trecut neînvinsă de faza grupelor, a eliminat Germania și a marcat de patru ori într-un joc eliminatoriu. Și, desigur, a ajuns în finală.

O echipă definită de unitate este acum la doar un pas de a imita performanța generației din '66. Jocul de presing al Italiei va prezenta o provocare pentru Anglia, dar această echipă a reușit să facă față tuturor provocărilor de până acum. Iar cu mulțimea de suporteri de pe Wembley în spatele lor, englezii vor crede cu adevărat că acesta este momentul lor.”

Gareth Southgate, manager Anglia: „Realitatea este că nu-i vom mai reuni niciodată pe acești 26 de jucători. Pur și simplu nu funcționează așa. Ei au lăsat o moștenire grozavă, orice s-ar întâmpla, dar acum este vorba despre culoarea medaliei și avem foarte puține oportunități în viață de a realiza așa ceva. Deci, trebuie să profităm de acest moment și să ne oferim cele mai mari șanse de a câștiga. Probabil că la Cupa Mondială din Rusia, au fost unele diferențe între ceea ce priveau șansele de a ajunge în semifinală și ceea ce eram capabili în realitate. Atunci credeam că este posibil, în timp ce acum știm că vom fi total neîmpliniți dacă ne vom trezi luni fără să fi câștigat turneul.”

Harry Kane, atacant al Angliei: „Avem o mare putere în echipă, dar se pot întâmpla multe într-o finală și trebuie să ne asigurăm că ne vom folosi de ea la maxim. Am doborât obstacole de-a lungul drumului, dar am început acest turneu cu scopul de a-l câștiga și acum avem ocazia!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel