Israelul pregăteşte administrarea unei a patra doze de vaccin împotriva COVID-19

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Autorităţile din Israel vor să ofere populaţiei şi a patra doză de vaccin împotriva COVID-19, pentru a lupta împotriva noilor mutaţii. 

Cu peste 2,5 milioane de israelieni deja imunizaţi cu trei doze de vaccin anti-COVID-19, coordonatorul luptei cu pandemia dn Israel, Salman Zarka, a spus că trebuie să înceapă pregătirile pentru a oferi populaţiei şi a patra doză de vaccin, din cauza noilor variante contagioase. O altă etapă de vaccinare cu a patra doză de vaccin va fi necesară pentru cei vaccinaţi, pentru a ţine pasul cu variantele noi de coronavirus, a spus Zarka, şeful grupului special creat pentru a coordona lupta Israelului împotriva pandemiei de COVID-19.

Chiar dacă două treimi din populaţia israeliană este deja vaccinată cu două doze, oficialii din domeniul sănătăţii se aşteaptă ca varianta Delta, mai contagioasă, să ducă în continuare la o creştere a numărului de cazuri şi a spitalizărilor, în lunile de toamnă.

"Viaţa noastră, în valuri"

„Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte, în valuri”, a adăugat Zarka. El crede că dozele de rapel speciale pentru noile variante ale coronavirusului ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2021 sau începutul anului 2022.

Oficialul din sănătate a declarat anterior că dozele de rapel ale vaccinului anti-COVID-19 ar trebui să fie oferite populaţiei „o dată pe an sau la cinci-şase luni”, potrivit RT.

Israelul a fost printre primele ţări care au oferit a treia doză de vaccin populaţiei. Paşaportul verde COVID-19, eliberat cetăţenilor vaccinaţi, care oferă acces în locuri precum restaurante şi baruri, expiră la şase luni după ce unei persoane i se administrează a doua sau a treia doză, ceea ce a dus la speculaţii că ar putea exista mai multe doze viitoare, scrie Mediafax.

Ce se întâmplă în Europa 

Strategii diferite în ceea ce privește doza 3 de vaccin anti-COVID 19. Numeroase țări analizează varianta, dar nu au luat decizia, în timp ce altele au decis să acorde a treia doză persoanelor vulnerabile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat pe 18 august că situaţia actuală nu impune necesitatea dozei 3, solicitând să fie acordată prioritate la vaccinare persoanelor din ţările vulnerabile. Cu toată acestea, mai multe naţiuni puternice, printre care Israel, Germania şi Franţa, au decis să ofere a treia doză bătrânilor şi persoanelor cu sistem imunitar slab, potrivit Mediafax.

În Uniunea Europeană, Ungaria este singura ţară care a început deja să administreze a treia doză şi o oferă oricui doreşte. 

VEZI Vaccin, a treia doză. Ce se întâmplă cu ea, UE și țările lumii au luat decizia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel