Israel a continuat bombardamentele în Fâșia Gaza și Liban. Biden, discuție cu Netanyahu

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Israelul continuă să bombardeze pozițiile Hamas din Fâșia Gaza și Libanul, în timp ce președintele SUA are o discuție cu Benjamin Netanyahu, premierul de la Tel Aviv.

Israelul a continuat bombardamentul asupra Fâșiei Gaza, în timp ce grupurile palestiniene au lansat rachete către orașele israeliene. De asemenea, armata israeliană a declarat că a bombardat și Libanul, ca răspuns la șase lansări de rachete eșuate din zone din sudul țării (citește mai multe AICI).

Cel puțin 212 de palestinieni, inclusiv 61 de copii, au fost uciși în Gaza de când a izbucnit violența pe 10 mai. Totodată, aproximativ 1.500 de palestinieni au fost răniți.

Biden, demersuri pentru soluționarea conflictului

La cea de-a treia convorbire telefonică pe care a avut-o cu premierul Benjamin Netanyahu, președintele SUA și-a exprimat sprijinul pentru încetarea focului din regiune. Casa Albă a declarat că Biden „a încurajat Israelul să depună toate eforturile pentru a asigura protecția civililor nevinovați” și că cei doi lideri (n.r. Joe Biden și Benjamin Netanyahu) „au discutat despre progresele operațiunilor militare ale Israelului împotriva Hamasului și a altor grupări teroriste din Gaza”.

Regele Iordanului acuză Israelul de provocare

Luni, regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, a vorbit cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și a declarat că acțiunile „provocatoare recurente” ale Israelului împotriva palestinienilor au dus la escaladarea conflictului din regiune. Regele i-a mai spus lui Guterres că „comunitatea internațională trebuie să își asume responsabilitatea, să acționeze activ pentru a opri încălcările israeliene din Ierusalim și agresiunile assupra Fâșiei Gaza”, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Casa Regală.

În noaptea de 17 spre 18 mai, peste 30 de atacuri israeliene au vizat Fâșia Gaza. În același timp, misiunea interimară a ONU din Liban (UNIFIL) a declarat că îmbunătățește controalele de securitate în sudul Libanului, în coordonare cu armata libaneză, după ce a detectat bombardamente în zonă, precizează AlJazeera

Ieri, o jurnalistă care transmitea informații din Fâșia Gaza a reușit să își păstreze calmul în ciuda faptului că bombele cădeau în apropiere de locul în care aceasta se afla (citește mai multe AICI).

VEZI ȘI  -  Israelul l-a ucis pe unul din liderii organizației Jihadul Islamic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel