Israelul l-a ucis pe unul din liderii organizației Jihadul Islamic

Israelul l-a ucis pe unul din liderii organizației Jihadul Islamic  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Israelul l-a ucis pe unul din liderii organizației Jihadul Islamic / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Hussam Abu Harbeed, un comandant al organizației Jihadul Islamic, a fost lichidat de Israel în timpul unui raid în Fâșia Gaza.

Armata israeliană a declarat că Hussam Abu Harbeed, un comandant de vârf al grupului armat al Jihadului Islamic, a fost ucis de un raid aerian israelian în Gaza. Într-o declarație care confirmă că l-a ucis pe Harbeed, armata israeliană a spus că acesta „se află în spatele mai multor atacuri teroriste antitanc împotriva civililor israelieni”, potrivit AlJazeera.

Armata israeliană a efectuat zeci de atacuri în Fâşia Gaza în noaptea de duminică spre luni, unde grupările armate au continuat să lanseze rachete asupra Israelului.

În câteva minute, forţele aeriene israeliene au efectuat zeci de atacuri, provocând întreruperi ale furnizării de energie electrică. Într-un scurt comunicat, forţa aeriană israeliană a informat că 'avioanele de luptă' au lovit 'ţinte teroriste' în Gaza, după ce rachete dinspre Gaza au fost lansate asupra localităţilor israeliene Beersheba şi Ashkelon imediat după miezul nopţii, potrivit Reuters.

În total, începând din 10 mai, au fost ucişi 197 de palestinieni, dintre care cel puţin 58 de copii, fiind rănite peste 1.200 de persoane. De partea israeliană au fost ucise zece persoane, dintre care un copil, fiind rănite 282 de persoane ca urmare a tirurilor efectuate de grupări armate palestiniene, inclusiv Hamas, dinspre Fâşia Gaza.

Reuniunea de urgenţă de duminică a Consiliului de Securitate al ONU nu a înregistrat niciun progres. Potrivit mai multor diplomaţi intervievaţi de AFP, Statele Unite, într-o poziţie considerată de neînţeles de mulţi dintre aliaţii săi, au continuat duminică să se opună unei declaraţii comune care să ducă la o încetare rapidă a ostilităţilor.

Manifestații pro-Israel și pro-Palestina în weekend

 În weekend, în marile orașe au avut loc manifestații pro-Israel și pro-Palestina. În Canada, la Montreal, protestatarii pro-Israel și pro-Palestina s-au ciocnit. Premierul canadian Justin Trudeau a condamnat ceea ce el a numit „retorică și violență disprețuitoare” după ce protestatarii pro-israelieni și pro-palestinieni s-au confruntat în timpul demonstrațiilor de la Montreal.

În același timp, mii de oameni au mărșăluit pașnic în alte orașe din Franța și din alte părți ale Europei - inclusiv în Londra, Roma, Bruxelles și Madrid - pentru a evidenția situația palestinienilor (citește mai multe AICI).

VEZI ȘI  -  O jurnalistă a transmis live din Fâșia Gaza în timp ce clădirea de lângă ea era bombardată de Israel / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel