Irlanda a aprobat a treia doză de vaccin pentru toate persoanele de peste 16 ani

Irlanda a aprobat a treia doză de vaccin pentru toate persoanele de peste 16 ani   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Irlanda a aprobat a treia doză de vaccin pentru toate persoanele de peste 16 ani / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Guvernul din Irlanda a aprobat doza a treia de vaccin (''booster'')  pentru toate persoanele de peste 16 ani.

Guvernul irlandez a aprobat vineri a treia doza de vaccin (booster) împotriva COVID-19 pentru toate persoanele de peste 16 ani care s-au vaccinat cu schema completă cu cel puţin cinci luni în urmă sau, în cazul vaccinului Johnson&Johnson, cu trei luni în urmă, relatează EFE.

Ministrul Sănătăţii, Stephen Donnelly, a informat într-un comunicat că a acceptat în acest sens recomandările Comitetul Consultativ Naţional pentru Imunizare (NIAC).

El a precizat că vaccinarea pentru această nouă grupă de vârstă va începe în curând, având în vedere că nu a trecut intervalul stabilit între cea de-a doua şi cea de-a treia doză de vaccin. Deocamdată, autorităţile irlandeze vaccinează cu doza de supra-rapel persoanele de peste 50 ani, cele care au deficienţe imunologice, precum şi personalul sanitar.

Ulterior, vor fi vaccinate, în ordinea priorităţii, femeile însărcinate, cei cu vârste cuprinse între 40 şi 49 de ani şi apoi categoria 16-39 de ani în ordine descendentă.

Donnelly a confirmat că de vineri se introduc noi restricţii pentru copiii sub 12 ani, care nu vor putea participa la activităţi extra-şcolare în interior, precum serbările de Crăciun, aniversările sau celebrările religioase.

De asemenea, guvernul recomandă copiilor de peste 9 ani să poarte măşti sanitare în transportul public şi în magazine, care vor fi de asemenea obligatorii în sălile de curs începând cu clasa a III-a.

Aceste măsuri, a precizat Donnelly, sunt menite să frâneze creşterea numărului de cazuri înaintea Crăciunului, guvernul fiind încrezător că nu vor fi necesare alte restricţii. Potrivit ultimelor date, Irlanda a raportat joi 4.763 de noi cazuri COVID-19, cu aproape o mie în plus faţă de ziua precedentă, scrie Agerpres.

Noua variantă din Africa de Sud a ajuns în UE. Prima țară care a detectat un caz cu B.1.1.529

Belgia este prima ţară europeană care a anunţat vineri că a depistat un caz de infectare cu noua variantă B.1.1.529 a coronavirusului SARS-CoV-2, identificată mai întâi în Africa de Sud şi potenţial foarte contagioasă, informează AFP şi EFE.

'Avem un caz care este acum confirmat cu această variantă. Este vorba despre cineva venit din străinătate. Cineva care a fost testat pozitiv la 22 noiembrie. Cineva care nu era vaccinat', a declarat ministrul sănătăţii Frank Vandenbroucke, într-o conferinţă de presă, cerând populaţiei 'să nu intre în panică'.

Potrivit Laboratorului naţional de referinţă, pacientul infectat este o femeie tânără, nevaccinată, care a dezvoltat simptome la 11 zile după o călătorie în Egipt via Turcia.

Pacienta pare să nu fi avut contacte cu risc ridicat în afara casei sale şi niciun membru al familiei sale nu a prezentat simptome până acum, a adăugat Laboratorul, care efectuează o anchetă epidemiologică extinsă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel