Noua variantă din Africa de Sud a ajuns în UE. Prima țară care a detectat un caz cu B.1.1.529

Noua variantă din Africa de Sud a ajuns în UE. Prima țară care a detectat un caz cu B.1.1.529  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Noua variantă din Africa de Sud a ajuns în UE. Prima țară care a detectat un caz cu B.1.1.529 / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Varianta B.1.1.529, detectată pentru prima dată în Africa de Sud, a ajuns în Uniunea Europeană.

Belgia este prima ţară europeană care a anunţat vineri că a depistat un caz de infectare cu noua variantă B.1.1.529 a coronavirusului SARS-CoV-2, identificată mai întâi în Africa de Sud şi potenţial foarte contagioasă, informează AFP şi EFE.

'Avem un caz care este acum confirmat cu această variantă. Este vorba despre cineva venit din străinătate. Cineva care a fost testat pozitiv la 22 noiembrie. Cineva care nu era vaccinat', a declarat ministrul sănătăţii Frank Vandenbroucke, într-o conferinţă de presă, cerând populaţiei 'să nu intre în panică'.

Potrivit Laboratorului naţional de referinţă, pacientul infectat este o femeie tânără, nevaccinată, care a dezvoltat simptome la 11 zile după o călătorie în Egipt via Turcia.

Pacienta pare să nu fi avut contacte cu risc ridicat în afara casei sale şi niciun membru al familiei sale nu a prezentat simptome până acum, a adăugat Laboratorul, care efectuează o anchetă epidemiologică extinsă.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de mutaţii care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă, potrivit Agerpres.

O nouă variantă „îngrijorătoare“ a SARS-CoV-2, detectată în Africa de Sud

Oamenii de știință din Africa de Sud au detectat o nouă variantă de SARS-CoV-2 și lucrează pentru a înțelege potențialele sale implicații. Varianta, numită B.1.1.529, are o „constelație foarte neobișnuită” de mutații, care sunt îngrijorătoare, deoarece ar putea evita răspunsul imun al organismului și ar face virusul mai transmisibil, au declarat oamenii de știință reporterilor la o conferință de presă de joi.

Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) a declarat că 22 de cazuri pozitive ale noii variante au fost înregistrate în țară în urma secvențierii genomice.

„Din păcate, am detectat o nouă variantă care este un motiv de îngrijorare în Africa de Sud”, a declarat virusologul Tulio de Oliveira într-o conferință de presă.

Varianta „are un număr foarte mare de mutații și, din păcate, provoacă o reapariție a infecțiilor”, a adăugat acesta. De asemenea, a fost detectat în Botswana și Hong Kong în rândul călătorilor din Africa de Sud.

Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a spus că varianta reprezintă „o îngrijorare serioasă” și este în spatele unei creșteri „exponențiale” a cazurilor raportate, ceea ce o face „o amenințare majoră” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel