Iresponsabilitatea unor ”gospodari”: Capră neagră, ținută în captivitate

O capră neagră a fost găsită de jandarmi într-o gospodărie.

O capră neagră crescută în captivitate a fost găsită de jandarmi într-o gospodărie din nordul judeţului Argeş, în timpul unei acţiuni pentru prevenirea activităţilor de braconaj şi protecţia fondului cinegetic. Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş, controalele s-au desfăşurat în comunele Arefu şi Sălătrucu.

'În timpul verificărilor, jandarmii au observat într-o gospodărie un exemplar de capră neagră, animal protejat prin lege, fapt pentru care au anunţat AJVPS Argeş în vederea continuării verificărilor. Astfel s-a dovedit faptul că animalul fusese găsit în sălbăticie, iar familia a ales să îl crească alături cu celelalte animale din curte, fără a anunţa autorităţile', se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, deţinerea neautorizată în captivitate a exemplarelor de faună cinegetică constituie contravenţie, jandarmii aplicând în acest caz o amendă de 1.000 de lei. Capra neagră a fost preluată de reprezentanţii AJVPS Argeş, urmând să fie eliberată în mediul natural.

Citește și: Braconaj capră neagră. Doi străini, prinși cu animalul împușcat în portbagaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel