Iohannis, suspendare. Cristoiu: A câștigat bătălia, poată să facă orice

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Jurnalistul Ion Cristoiu a afirmat la Antena 3 că președintele României, Klaus Iohannis, nu va fi suspendat și nu este exclus ca acesta să semneze decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef DNA zilele următoare pentru că nu a anunțat că nu îl va semna. 

Nu este exclus ca Iohannis să semneze decretul de revocare zilele următoare. Nu cred că domnul președinte a făcut vreun calcul. (...) Cred că în cazul lui a acționat și orgoliul uriaș pe care îl are, ca să nu îi spun vanitate. El s-a romanizat puțin pentru că a lăsat și el amânare. Atenție, e foarte important, el nu a spus nu. A zis că se mai gândește. Se poate oricând să motiveze că totuși Constituția nu prevede expres. Din punctul ăsta de vedere, poate să o semneze oricând și dacă încep suspendarea. 

Nu vor avea curaj să îl suspende. Din punct de vedere electoral, e mai bine așa. Încetul cu încetul, el încalcă totuși Constituția. (...) E limpede că nu îl suspendă. În momentul în care deja a trecut atâta timp, se termină. În momentul în care a apărut în Monitorul Oficial, în următoarele cinci minute, președintele semnează. În momentul în care a trecut deja atâta timp, este gata, s-a terminat. Numai dacă ei acum dădeau un ultimatum.(...) Când a apărut prima dată comunicatul au zis toți că președintele va semna. 

Nu e vorba de suspendare ca sancțiune. 

Singura instituție din România prevăzută de Constituție să îl sancționeze este Parlamentul. Constituția spune clar: Deciziile sunt obligatorii. Iohannis încalcă clar Constituția. 

O suspendare, chiar și când o câștigi, e o pată pe mandatul tău. Probabil el știe că nu va fi suspendat. Dacă nu e sancționat acum, el a câștigat bătălia. Poate să nu mai promulge legi, poate să facă orice., a declarat Ion Cristoiu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel