Iohannis, suspendare. Cristoiu: A câștigat bătălia, poată să facă orice

Bianca Ştefan / 17 iun 2018 / 21:03 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Jurnalistul Ion Cristoiu a afirmat la Antena 3 că președintele României, Klaus Iohannis, nu va fi suspendat și nu este exclus ca acesta să semneze decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef DNA zilele următoare pentru că nu a anunțat că nu îl va semna. 

''Nu este exclus ca Iohannis să semneze decretul de revocare zilele următoare. Nu cred că domnul președinte a făcut vreun calcul. (...) Cred că în cazul lui a acționat și orgoliul uriaș pe care îl are, ca să nu îi spun vanitate. El s-a romanizat puțin pentru că a lăsat și el amânare. Atenție, e foarte important, el nu a spus nu. A zis că se mai gândește. Se poate oricând să motiveze că totuși Constituția nu prevede expres. Din punctul ăsta de vedere, poate să o semneze oricând și dacă încep suspendarea. 

Nu vor avea curaj să îl suspende. Din punct de vedere electoral, e mai bine așa. Încetul cu încetul, el încalcă totuși Constituția. (...) E limpede că nu îl suspendă. În momentul în care deja a trecut atâta timp, se termină. În momentul în care a apărut în Monitorul Oficial, în următoarele cinci minute, președintele semnează. În momentul în care a trecut deja atâta timp, este gata, s-a terminat. Numai dacă ei acum dădeau un ultimatum.(...) Când a apărut prima dată comunicatul au zis toți că președintele va semna. 

Nu e vorba de suspendare ca sancțiune. 

Singura instituție din România prevăzută de Constituție să îl sancționeze este Parlamentul. Constituția spune clar: Deciziile sunt obligatorii. Iohannis încalcă clar Constituția. 

O suspendare, chiar și când o câștigi, e o pată pe mandatul tău. Probabil el știe că nu va fi suspendat. Dacă nu e sancționat acum, el a câștigat bătălia. Poate să nu mai promulge legi, poate să facă orice.'', a declarat Ion Cristoiu la Antena 3. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26