EXCLUSIV  Iohannis și cel mai bun premier. SONDAJUL momentului

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Pentru că suntem la momentul bilanțului, DCNews a lansat un sondaj pentru a afla care este, în opinia cititorilor, cel mai bun premier din mandatul lui Klaus Iohannis.

Funcţia de premier în mandatul lui Klaus Iohannis a fost ocupată de Victor Ponta, Dacian Cioloş, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă. Victor Ponta şi-a dat demisia în noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv, în care zeci de persoane şi-au pierdut viaţa. Demisia sa a fost grăbită şi de românii ieşiţi în stradă să protesteze împotriva clasei politice guvernante. Pe fondul demisiei lui Ponta din fruntea Executivului, preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Dacian Cioloş pentru a forma un nou cabinet, un executiv format din tehnocraţi. 

A urmat Sorin Grindeanu în funcţia de premier. După șase luni, Guvernul Grindeanu a fost demis prin moţiune de cenzură și înlocuit cu Guvernul Tudose, care a avut în mare parte aceeași componență ca cea a fostului prim-ministru. Guvernul condus de Mihai Tudose a fost în funcţie aproape şapte luni, după ce a fost învestit pe 29 iunie 2017.

Ulterior, s-a înregistrat o premieră: Viorica Dăncilă a devenit prima femeie aleasă în funcţia de prim-ministru al României.

Ce au decis cititorii DCNews

În urma voturilor înregistrate ca urmare a întrebării „Care este cel mai bun premier din mandatul lui Iohannis?", TOPUL arată astfel:

Dăncilă: 20.79%

Ponta: 24,39%

Cioloș: 20,99%

Tudose: 7,01%

Grindeanu: 4,70%

(w670)

VEZI ȘI: EXCLUSIV Badea, Pătraru, Banciu, confruntarea anului. Cine a câștigat

VEZI ȘI: EXCLUSIV TOP 2018. MARELE eveniment politic al anului. Românii au decis


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel