Iohannis, întâlnire Varadkar. "Trebuie găsite soluţii"

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe premierul Irlandei, Leo Varadkar, aflat în vizită oficială în România și a ținut o conferință de presă. Ce a declarat.

"În ultimele 12 luni, schimburile economice s-au dublat, ceea ce este cel puţin notabil şi un semnal foarte bun. O chestiune care pentru mine a fost foarte importantă este comunitatea românească din Irlanda, una destul de numeroasă şi bine integrată. Am ţinut să mulţumesc autorităţilor irlandeze pentru modul în care i-au primit pe românii noştri.

Este evident că un punct important în cursul discuţiilor noastre a fost Brexitul, care ne interesează şi ne afectează pe toţi (...) Suntem de părere că trebuie găsite soluţii pentru problemele care apar în urma acestuia. România a susţinut poziţia Irlandei şi o susţine în continuarea.

O temă importantă pentru noi toți (...) este viitorul cadru financiar multianul pentru 2021 până 2027, o temă complexă. Este un lucru pozitiv că avem abordări foarte apropiate în cadrul financiar: politica agricolă comună şi de coeziune. Abordările noastre sunt similare şi trebuie menţinute.

Am discutat tema migraţiei şi am ajuns la concluzia că trebuie să găsim soluţii bune pentru a putea rezolva problema (...) Avem evaluări similare legate de consolidarea frontierelor externe ale Uniunii, de combaterea migraţiei ilegale şi este foarte important să acţionăm în zonele de unde vin migraţii", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel