Iohannis, declarații explozive. Chirieac: Joacă la rupere

Mihai Ciobanu / 04 ian 2019 / 13:34
Iohannis
Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declaraţiile făcute vineri, 4 ianuarie, de către preşedintele Klaus Iohannis. 

Bogdan Chirieac a comentat, la România TV, declaraţiile făcute vineri de către preşedintele Klaus Iohannis, cel care, după ce a anunţat încă o dată că va candida pentru un nou mandat, a făcut o serie de anunţuri cu privire la respingerea nominalizărilor făcute de către PSD pentru posturile vacante din Guvern, respingerea propunerii de revocare a lui Augustin Lazăr de la Parchetul General şi a propunerii lui Tudorel Toader, privind conducerea DNA. 

Întrebat cum comentează faptul că preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu se teme de niciun contracandidat la alegerile de anul acesta, Bogdan Chirieac a declarat: "Nu are un contracandidat fiindcă dânsul nu mai e în cursa electorală. Din cauza asta nu are un contracandidat. Candidaţii la preşedinţie cu şanse sunt alţii în momentul acesta. Pe partea pe care vine dânsul este Dacian Cioloş. Asta a aflat probabil şi domnul preşedinte Iohannis şi atunci, probabil, joacă la rupere. Anunţă că nu-l va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, în ciuda deciziei CCR, deoarece este foarte mulţumit de activitatea dânsului. Dar pe doamna Kovesi de ce a revocat-o, cu toate că spunea că e foarte mulţumit şi de activitatea dânsei?".

"Va fi un an foarte greu, în care preşedintele nu va respecta nicio lege şi nici Constituţia în care dânsul crede că aşa trebuie să-şi atragă partea agresivă, insurecţională din haştag cu care să plece la cucerirea poziţiilor ocupate de Dacian Cioloş", a mai afirmat Bogdan Chirieac.

 

Vezi şi: 

Olguța Vasilescu - Mircea Drăghici, decizie Iohannis

Iohannis, suspendare. Iordache, precizări