EXCLUSIV  Iohannis, decizie CCR. Kovesi, intrare în politică. Sondaj cu rezultat covârșitor

 Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

DC News a lansat un sondaj privind cele șapte scenarii pe care strategii de la Cotroceni le au la dispoziție după decizia CCR în privința Laurei Codruța Kovesi.

La întrebarea ”Ce credeți că va face Iohannis în cazul Kovesi?” au răspuns 48.272 oameni. Variantele pe care le-au ales cititorii DC News sunt, în mare parte, confortabile pentru Laura Codruța Kovesi. 

Iată cum au votat oamenii:

Pe primul loc se află scenariul următor: Președintele semnează decretul de revocare (respectăm instituțiile, ordinea constituțională, chiar când nu ne convin deciziile). În același timp, anunță fie declanșarea unui referendum pe teme #rezist (independență procurori, republică prezidențială etc), fie ia măsuri dure împotriva PSD (suspendarea premierului, pentru "înaltă trădare", de exemplu). Au votat 11.854 persoane, adică 24,56%.

Locul doi: Șefa DNA își dă demisia și intră în politică. Au votat 7.638 persoane, adică 15,82%.

Locul trei: Președintele refuză semnarea decretului de revocare, fără ca PSD să declanșeze suspendarea. Au votat 7.531 persoane, adică 15,60%.

Locul patru: Președintele refuză semnarea decretului de revocare, PSD-ALDE îl suspendă. Au votat 7.364 oameni, adică 15,26%.

Locul cinci: Președintele semnează decretul de revocare și o cooptează pe Laura Codruța Kovesi în echipa consilierilor de la Cotroceni (pentru a elabora strategii naționale anti-corupție). Au votat 4.701 persoane, adică 9,74%.

Locul șase: Președintele o convinge pe Laura Codruța Kovesi să demisioneze, după care o cooptează în echipa consilierilor săi. Au votat 4.499 persoane, adică 9,73%.

Locul șapte: Președintele semnează decretul de revocare cu aplicare din mai 2019, sau o menține ca interimar tot pe Laura Codruța Kovesi. Au votat 4.485 de oameni, adică 9,29%.

(w670)

Vezi și: Iohannis, revocare Kovesi. Șapte scenarii posibile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel