Ce a auzit Iohannis despre Dragnea. ”E o mare capcană, să nu credeți așa ceva”

Roxana Neagu / 22 noi 2019 / 18:29

Klaus Iohannis lansează atacuri dure la adresa PSD, în ultimul eveniment de campanie. 

Iată ce a declarat Klaus Iohannis la Bacău: 

”România este frumoasă și românii au suflet frumos. Am redescoperit, am resimțit aceste lucruri și sunt foarte, foarte bucuros și mulțumit că am decis, în această campanie să merg între oameni. 

Aceste campanii sunt foarte valoroase, dacă știi ce să faci cu ele, am descoperit peste 100.000 de oameni, am strâns mâna a zeci de mii de români, ca să nu mai vorbim de zecile de mii de selfiuri pe care le-am făcut

M-au impresionat, toți au venit cu sufletul deschis, cu speranță, cu optimism și toți mi-au spus: scăpați-ne de PSD.

Schimbarea se produce acum când vorbim. Ea a început pe 26 mai, atunci când, în număr mare, neașteptat de mare, românii s-au dus la urne, au votat la europarlamentare și a câștigat Partidul Naționalilor... Partidul Național Liberal, datorită românilor care s-au prezentat, ca niciodată, la europarlamentare. Și au votat românii, 6,5 milioane de români DA la referendum și atunci a început schimbarea în România. A continuat moțiunea de cenzură. Cine ar fi crezut că trece moțiunea de cenzură, cine ar fi crezut că se poate instala un guvern liberal și s-a putut pentru că și Parlamentul a înțeles că asta, asta este voința românilor. 

După care, am intrat în campanie pentru prezidențiale și aud, așa, câteodată, pe unii vorbind că PSD-ul ăsta, de când a scăpat de Dragnea, nu mai e așa de rău. E o mare capcană, să nu credeți așa ceva. PSD a dominat scena politică românească, cu mici excepții, în cei 30 de ani de când am scăpat de comunism. De comuniști n-am scăpat chiar de toți, mai sunt câțiva. Această veșnică tranziție trebuie să se termine odată, iar această dată va fi acum, duminică. Acum, duminică, la turul II al alegerilor prezidențiale, românii trebuie să înțeleagă că PSD a schimbat fața, fețele, politicienii de la vârf, dar PSD-ul nu s-a schimbat, e tot acel partid care vrea să pună mâna pe tot ce mișcă, dintotdeauna a vrut să controleze justiția, a avut o problemă cu antreprenorii români, a încercat să țină investitorii afară, a vrut să controleze toate școlile din România, până la femeia de serviciu, PSD a făcut să plece 4 mil. de români care nu s-au mai regăsit și foarte mulți dintre ai voștri au plecat, fiindcă n-au mai suportat, fiindcă n-au mai găsit locuri de muncă, PSD a distrus Bacăul, unul dintre județele de frunte, o mândrie a României, a distrus-o. Dacă aud pe cineva că PSD nu mai e așa de rău de când a scăpat de Dragnea, vă spun, nu credeți așa ceva. PSD e mereu același, de aceea e nevoie de un vot foarte puternic acum, duminică, e nevoie de un vot foarte puternic la locale și un vot foarte puternic la parlamentare, pentru că PSD trebuie trimis ani buni în opoziție. Asta începe acum, duminică. PSD trebuie îndepărtat de la butoane ca România să poată respira, să-și revină, să refacem România, să redăm vigoare economiei românești, să garantăm o justiție dreaptă și independentă. (...)

Mulți se întreabă ce contează un vot. Totul, totul. Un vot este totul. Eroii alegerilor sunt românii cu ștampila de vot în mână care decid viitorul României noastre.”