Iohannis a semnat decretul, după decizia CSAT: Noul șef al Statului Major al Apărării

Giorgiana Croitoru / 28 noi 2019 / 10:23
Generalul Daniel Petrescu, noul șef al Statului Major
Generalul Daniel Petrescu, noul șef al Statului Major

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul pentru noul șef la Statului Major al Apărării.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 28 noiembrie a.c., decretul privind numirea domnului general-locotenent - cu trei stele Petrescu Luca Daniel în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, la data de 1 decembrie 2019", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Decizia a fost luată ieri, în cadrul ședinței CSAT.

Cine este Daniel Petrescu

 

Din august 2017, generalul Daniel Petrescu a fost comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE). Potrivit site-ului oficial al MND-SE, experiența sa profesională include funcții deținute la nivel tactic, operativ și strategic în cadrul Forțelor Terestre Române, în comandamente NATO și în teatrele de operații.

La nivel tactic, a comandat Batalionul 2 Infanterie CALUGĂRENI din București (ianuarie 2004 - octombrie 2008). A comandat, de asemenea, Brigada 2 Infanterie ROVINE (august 2016 - august 2017), mare unitate care s-a transformat în Brigada Multinațională Sud-Est.

La nivel operativ, a fost șef de stat major al Centrului de Conducere Operațională (2010 - 2013), structură destinată coordonării contingentelor românești participante în teatrele de operații.

Citește și: Generalul-locotenent Daniel Petrescu, noul șef al Armatei. Klaus Iohannis, anunţ