Investițiille realizate de Consiliul Județean Tulcea prin ADI ITI Delta Dunării, confirmate de DLAF. Horia Teodorescu: Opoziția trebuie să termine cu dezinformările, cu minciunile

Horia Teodorescu / Foto: Crișan Andreescu
Horia Teodorescu / Foto: Crișan Andreescu

Investițiile realizate prin mecanismul ITI Delta Dunării, s-au făcut cu respectarea condițiilor prevăzute de lege. Corectitudinea acestora a fost confirmată oficial de către Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF), care a clasat plângerea depusă împotriva Consiliului Județean Tulcea. 

Potrivit DLAF, în urma verificărilor preliminare, „nu au fost identificate elemente care să ducă la declanșarea unei acțiuni de control“, motiv pentru care ,,lucrarea a fost clasată”.

„Valoarea ITI Delta Dunării a fost de peste un miliard de euro. Din această sumă, 350 de milioane de euro a fost doar investiția în Podul peste Dunăre. Au fost însă, investiții și în Faleza Ivan Patzaichin, în extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Delta Dunării, în drumurile județene, în cultură și în sănătate. Consiliul Județean Tulcea a fost beneficiar al ITI Delta Dunării, a făcut 37 de proiecte, așa cum au făcut aproape toate primăriile din județul Tulcea. Banii aceia, despre care opoziția spune că <> vedem cu toții unde sunt, au fost transformați în peste 1.400 de proiecte atât în domeniul public, cât și în domeniul privat. Peste 1.000 de proiecte au fost accesate de întreprinderile mici și mijlocii, care s-au extins și s-au dezvoltat, contribuind, astfel la creșterea economică a județului. DLAF a verificat și a spus clar că nu s-a încălcat legea în implementarea proiectelor Consiliului Județean prin mecanismul ITI. Deci, nu este nicio anchetă în desfășurare din partea unei instituții naționale sau europene, contrar celor vehiculate”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Teodorescu: "Este campanie electorală si se aduc acuze nefondate"

Investițiile Teritoriale Integrale (ITI) reprezintă un mecanism aplicat ca proiect pilot în județul Tulcea. Acesta a reprezentat o reușită extraordinară pentru Tulcea, prin care au fost promovate investiții importante pentru județ, dar și pentru Delta Dunării. Aproape toate proiectele majore în infrastructură, educație, sănătate, cultură, turism au fost inițiate și derulate de Consiliul Județean Tulcea.

Dacă în acest exercițiu, proiectul-pilot din Tulcea nu ar fi funcționat corect în România, nu discutam astăzi despre patru noi ITI-uri – Delta Dunării, Valea Jiului, Țara Făgărașului, Moții Țara de Piatră – și despre un nou apel de finanțare.

„Este ușor să spui că a furat Teodorescu banii, pentru că este campanie electorală si se aduc acuze nefondate. Dar opoziția trebuie să termine cu dezinformările, cu minciunile și să vorbească pe proiectele realizate concret. Greu însă, pentru că nu au ce să ne reproșeze. Este simplu pentru cine este de bună credință să facă un exercițiu de adunare a sumelor din cele peste 1.400 de proiecte finanțate prin ITI Delta Dunării. În prezent, ADI ITI Delta Dunării face demersuri pentru continuarea acestui mecanism, a fost aprobată noua cerere de finanțare, astfel încât tulcenii să poată beneficia de o nouă rundă de proiecte“, a mai precizat Horia Teodorescu.

Alegeri locale: Partidul Social Democrat-PSD Organizația Județeană Tulcea CMF: 21240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel