€ 4.8278
|
$ 4.4355
|
Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Investiţie de peste 15 milioane lei pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Copii din Galaţi

Giorgiana Croitoru / 08 aug 2019 / 12:40

Spitalul de Copii "Sf. Ioan" Galaţi va beneficia de investiţii de peste 15 milioane lei prin implementarea unui proiect finanţat din fonduri europene, care vizează extinderea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al unităţii sanitare, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit sursei citate, în urma acestei investiţii, spitalul va deveni singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în Oncologia pediatrică, în condiţiile în care adresabilitatea, privind această afecţiune, este în medie de 300 de copii pe an.

La finalizarea investiţiei, în cadrul noului corp de clădire al ambulatoriului integrat, la parter vor funcţiona următoarele cabinete: Dermatologie, BMF, Stomatologie, Endocrinologie, Chirurgie plastică. De asemenea vor funcţiona cabinete de Imagistică: Rx, RMN, CT, Ecograf, Recoltare analize laborator.

La etajul 1, vor funcţiona de cabinete de Psihologie, Neurologie, EEG, Alergologie, Pneumologie, Hematologie, Oncologie, Orto-optică, Oftalmologie, precum şi de Laborator analize de hematologie/biochimie, microbiologie/parazitologie/virusologie, imunologie/toxicologie, Compartiment imunohistochimie, histotecă, orientare macroscopică /prelucrare histopatologică.

La etajul tehnic, vor fi amplasate centralele de tratare a aerului şi centrala de frig, necesare funcţionării Ambulatoriului Integrat.

Pentru Compartimentul de Imagistică vor fi achiziţionate următoarele dotări şi echipamente medicale: echipament rezonanţă magnetică (RMN) de minimum 1,5 Tesla, aparat radiografie digital cu maşină automată de developat, iar pentru Compartimentul de imunohistochimie: procesator de ţesuturi; staţie de includere în parafină; microtom de tip rotativ; autosteiner; hotă specializată în lucrul cu substanţe toxice; microscop trinocular cu cameră; termostat cu temperatură reglabilă.

Valoarea totală a proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, este de 15.612.023,06 lei, din care valoarea eligibilă este de 10.699.821,81 lei, contribuţia proprie (2% din cheltuieli eligibile) este de 213.996,45 lei, iar contribuţia proprie la cheltuieli neeligibile este de 4.912.201,25 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni de la semnarea contractului de finanţare, din care 18 luni durata estimată pentru execuţia lucrărilor.

Primăria municipiului Galaţi mai are un proiect cu finanţare europeană la Spitalul de Copii "Sf. Ioan", Galaţi care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Compartimentului Primiri Urgenţe, proiect în valoare de aproape 11 milioane lei.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25