Inundaţii într-o capitală europeană: "Este o catastrofă!"

O ploaie extrem de puternică a făcut ravagii în capitala Turciei, Ankara. 

Şase răniţi, străzi transformate în torente şi pagube materiale importante în Ankara, capitala Turciei, după o ploaie extrem de puternică care a avut loc sâmbătă, 5 mai, relatează AFP. 

"Este o catastrofă naturală. Nu există pierderi de vieţi omeneşti, dar şase persoane sunt rănite şi există importante pagube materiale", a declarat primarul capitalei Ankara, Mustafa Tuna, postului de ştiri NTV. 

Inundaţiile s-au produs în districtul Mamak, din estul capitalei, după căderea unor ploi torenţiale care se aşteaptă să continue până sâmbătă seara, potrivit mass-media turce. Posturile de televiziune difuzează imagini impresionante cu maşini luate de şuvoaie de apă noroioase. 

[citeste si]

Un fenomen care se produce o dată la 500 de ani

Un video arată un bărbat căţărat pe capota unei maşini pe cale să fie luată de torentul de apă.  Primarul Ankarei a declarat că nicio persoană nu a fost raportată dispărută.  "Este un fenomen care survine o dată la 500 de ani, nu a mai văzut nimeni aşa ceva", a declarat Mustafa Tuna, postului de ştiri NTV. 

Anul trecut, oraşul Istanbul a fost afectat în repetate rânduri de inundaţii survenite în plină vară, care au paralizat oraşul. Guvernul menţionase deja anul trecut aceste precipitaţii anormale, evocând efectele schimbării climatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel