EXCLUSIV  Cătălina Poiană: Mulți dintre colegii noștri au pierdut lupta nemiloasă cu virusul / VIDEO

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), a transmis un mesaj important în lupta cu infecția SARS-CoV-2, înlăturând temerile românilor cu privire la vaccinare. 

„Mulți dintre rezidenții noștri au venit la Maratonul Vaccinării direct din gardă și pleacă înapoi în gardă la spital. A fost un efort extraordinar. Dar mai mult ca niciodată am simți foarte multă solidaritate”, a spus Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

„Din păcate, a fost un an în care mulți dintre colegii noștri au plătit cu prețul suprem. Și la Institutul Național de Endocrinologie am avut o colegă medic anestezist care a pierdut această luptă nemiloasă cu coronavirus”, a spus Cătălina Poiană. 

Întrebată ce spun persoanele care vin să se vaccineze, Cătălina Poiană a oferit următorul răspuns: „De multe ori, sunt pacienți care au o boală cronică și care întreabă dacă acel capitol de patologie le poate influența sau nu vaccinarea. Alții întreabă dacă această injecție doare. Le spunem pacienților noștri, mai ales celor care au o boală cronică, că principalul element este acela ca boala lor să fie controlată sub tratament. Atâta vreme cât afecțiunea respectivă este controlată, nu există niciun fel de temere!”

DC News a discutat cu persoanele implicate în acest efort logistic uriaș care urmărește imunizarea a mii de persoane. 

Vă invităm să urmăriți un interviu despre Maratonul Vaccinării în care ne vorbesc despre această acțiune atât Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, cât și Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), dar și studenți implicați în eveniment.

Iată interviul:

Preşedintele Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că România are, probabil, la momentul actual, o imunitate colectivă care provine atât din vaccinare, cât şi din boală.

VEZI ȘI: Desfășurare impresionantă de forțe la ”Maratonul Vaccinării”. Cătălina Poiană vorbește despre revenirea la normalitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel