Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Desfășurare impresionantă de forțe la ”Maratonul Vaccinării”. Cătălina Poiană vorbește despre revenirea la normalitate

Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), a explicat de ce maratonul vaccinării reprezintă un proiect important pentru revenirea la normalitate. 

„Maratonul vaccinării este un proiect important, care are în spate un volum uriaș de muncă. Ne-am alăturat proiectului și am dovedit că medicina poate să fie unită și să vorbească pe o singură voce. A fost o desfășurare absolut impresionantă de forțe. S-au alăturat medici rezidenți, studenți, asistenți medicali. Toți au venit pentru a ne apropia împreună de normalitate”, a spus Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

„La ediția de acum trei săptămâni, am reușit performanța să vaccinăm peste 20.000 de persoane. (...) Organizarea este făcută exemplar. Orice persoană care dorește să se vaccineze este preluată de medic. Se efectuează un triaj. Tinerii medici rezidenți pun întrebări, iar specialiștii prezenți aici dintr-o paletă largă de specialități medicale sunt gata să ofere răspunsuri la întrebările celor veniți să se vaccineze. Acest lucru duce la un plus de siguranță”, a explicat Cătălina Poiană.

De asemenea, Cătălina Poiană a precizat că nu au înregistrate incidente.

DC News a discutat cu persoanele implicate în acest efort logistic uriaș care urmărește imunizarea a mii de persoane. 

Vă invităm să urmăriți un interviu despre Maratonul Vaccinării, în care ne vorbesc despre această acțiune atât Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti, cât și Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), dar și studenți implicați în eveniment.

Iată interviul:

Preşedintele Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că România are, probabil, la momentul actual, o imunitate colectivă care provine atât din vaccinare, cât şi din boală.

„În momentul acesta, la nivel naţional probabil că avem o imunitate colectivă, o imunitate de grup, obţinută atât prin vaccinare cât şi prin boala naturală, care este pe o plajă undeva de la 30-35% chiar până la 50%. Asta explică de ce în acest moment România se află într-un scenariu verde, într-o situaţie favorabilă, cu o rată de incidenţă cumulată în media cazurilor de sub 0,5 la nivel naţional. Este cea mai bună evoluţie de până acum", a declarat, sâmbătă, Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă, cu ocazia Maratonului Vaccinării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel