Legătura dintre alcool și COVID-19. Africa de Sud, rețetă câștigătoare în războiul cu SARS-CoV-2?

Africa de Sud iese încet dintr-unul dintre cele mai stricte blocaje Covid-19 din lume. 

Pe măsură ce amenințarea pandemiei a apărut în martie, guvernul său a sigilat frontierele naționale, a restricționat utilizarea transportului public și, într-o mișcare deosebit de controversată, a interzis vânzarea de alcool timp de câteva săptămâni, scrie CNN

Oficialii guvernamentali cred că restricțiile privind consumul de alcool au redus semnificativ presiunea asupra spitalelor din țară și au salutat rezultatele ca fiind un succes politic.

Nu se cunoaște impactul pe termen lung 

Cu toate acestea, impactul pe termen lung al unor astfel de măsuri stricte nu este clar. În altă parte, organismele de comerț cu alcool din țară spun că industria a fost devastată de interdicție. Mulți muncitori din sector au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva interdicției din iulie.

Restricțiile temporare de băut sunt din nou în vogă la nivel mondial, datorită coronavirusului. Distanțarea socială a modificat, de asemenea, dramatic obiceiurile de consum de alcool, deși cercetătorii cred că este prea devreme pentru a spune dacă impactul va fi permanent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel