VIDEO Întâlnire Mbappe - Pele: Nu voi face niciodată ce a făcut el

Întâlnire Mbappe - Pele: Nu voi face niciodată ce a făcut el. foto: @Hublot / FB
Întâlnire Mbappe - Pele: Nu voi face niciodată ce a făcut el. foto: @Hublot / FB

Întâlnirea oficială dintre legenda braziliană Pele şi atacantul francez Kylian Mbappe (PSG) a avut loc marţi la Paris.

Întâlnirea Mbappe - Pele a avut loc după schimbul de tweet-uri dintre cei doi, cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal din 2018, informează AFP. 'Comparaţiile sunt măgulitoare, dar eu ştiu foarte bine cu nu voi face niciodată ce a făcut el', a spus Mbappe în cursul unui interviu comun cu Pele. Întrebat dacă Mbappe, al doilea cel mai tânăr marcator din finala Cupei Mondiale după performanţa lui Pele în 1958, ar putea atinge într-o zi pragul de 1.000 de goluri înainte de finalul carierei, Pele a răspuns: 'Pentru mine, este posibil!'.

Programată iniţial în luna noiembrie, întâlnirea dintre cei doi a avut în final loc marţi. 'Totul a decurs bine, a fost foarte agreabil. Dar a trecut foarte repede! Am avut un bun profesor alături. El m-a ajutat peste tot!', a precizat, râzând, fostul mare decar al 'Selecao'. 'Dacă m-ar fi întrebat cineva dacă acest lucru este posibil vreodată, aş fi răspuns că nu, întrucât pentru mine, când eram mic, era ceva imposibil! Niciodată nu mi-aş fi imaginat că pot să-l întâlnesc. Dar fotbalul mi-a dat atât de multe posibilităţi pentru a-mi îndeplini visele, chiar şi pe cele care îmi păreau irealizabile. Sunt foarte mândru şi foarte fericit că am putut avea această întâlnire', a precizat, la rândul său, Mbappe.

Mbappe, considerat 'noul Pele'

Deşi considerat 'noul Pele', Kylian Mbappe a ţinut să precizeze că "nu există decât un singur 'Rege', iar el este aici. Eu sunt doar Kylian, încerc să fac maximum pentru a-mi ajuta echipa, naţionala. Comparaţiile sunt măgulitoare, dar eu ştiu foarte bine că nu voi face niciodată ce a făcut el". Întrebat, la rândul său, dacă i-a dat sfaturi lui Kylian pentru a reuşi o carieră ca a lui, Pele a spus: 'Nu are nevoie. I-am spus doar că trebuie să fie un băiat bun, o persoană bună. Dar mai ales să rămână calm'.

Chestionat în legătură cu posibilitatea de a deveni cel mai bun jucător al secolului XXI, aşa cum Pele este considerat cel mai bun jucător din istorie, Mbappe a răspuns: 'Ştiţi că atunci când juca Pele nu se spunea că el vrea să devină cel mai bun jucător din istorie. El juca de plăcere, pentru a-şi ajuta echipa şi clubul. Asta vreau şi eu, să o ajut pe PSG, echipa Franţei şi după aceea alte lucruri. Toată lumea spune despre el este că este cel mai bun, dar dacă este, el nu ar nevoie să se spună. Deci nu este un obiectiv pentru mine'.

Citește și: VIDEO+FOTO Tottenham, primul meci pe stadionul 'bijuterie' de 1 miliard de euro


VIDEO Întâlnire Mbappe - Pele

Pele: un pic diferit faţă de vremea mea

Legat de acest subiect, Pele a precizat: 'Totul va depinde de numărul de goluri pe care el le va înscrie. Oamenii au tendinţa să spună că golurile sunt cele mai importante. Eu îi mulţumesc lui Dumnezeu că am înscris multe în cariera mea, dar trebuie reţinut că atacanţii au nevoie să fie bine sprijiniţi. Nu poţi să marchezi de unul singur, deci ai nevoie de coechipieri buni. Este foarte important. Dar în opinia mea, eu cred că este posibil ca el să înscrie 1.000 de goluri până la finalul carierei sale. Sper!'. 'În fotbalul actual, este un pic diferit faţă de vremea mea. Acum totul depinde de banii care îi vor fi propuşi, pentru că el trebuie să trăiască', a adăugat Pele răzând.

Întâlnire Mbappe - Pele - 'Este marea diferenţă de astăzi. Pentru el, însă, ar fi bine să joace la acelaşi club mereu pentru că îl iubeşte, dar trebuie să se gândească şi la viitorul său. Fotbaliştii au o carieră foarte scurtă, deci trebuie să se gândească după. Este important', a mai spus sud-americanul. Referitor la şansele lui Mbappe de a câştiga 'Balonul de Aur' în 2019, 'Regele Pele' a afirmat că 'el are toate calităţile pentru a face acest lucru, depinde de el, dar şi de mulţi alţi factori. Este dificil de prevăzut ce se va întâmpla mâine'.

Întâlnirea Mbappe - Pele a avut loc cu ocazia unui eveniment de promovare organizat de creatorul ceasurilor Hublot.

Citește și: Barcelona - Villarreal. La un pas de prima înfrângere. Suarez, erou în ultima secundă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel