VIDEO+FOTO Tottenham, primul meci pe stadionul 'bijuterie' de 1 miliard de euro

Noua arenă a echipei Tottenham Hotspur va fi inaugurată miercuri cu Crystal Palace.

După aproape doi ani departe de nordul Londrei, Tottenham Hotspur va reveni miercuri, în meciul de campionat cu Crystal Palace, pe noul său stadion în valoare de 1 miliard de lire sterline.

Cu 62.062 locuri, 'bijuteria' celor de la Spurs este a doua cea mai mare din Anglia pentru o echipă de club, după Old Trafford din Manchester (75.000 de locuri), dar înaintea Emirates Stadium a rivalei Arsenal Londra (60.260).

După mai multe luni de întârzieri şi cheltuieli neprevăzute, noul stadion White Hart Lane, deocamdată denumit Tottenham Hotspur Stadium în aşteptarea unui contract de "naming", a costat aproximativ 1 miliard de lire sterline.

Citește și: Florin Andone, din nou pe teren. Nu are voie să forțeze

VIDEO 1 - primul antrenament

Cel mai bun stadion din lume



Noua incintă mai cuprinde un magazin de 2000 m pătraţi (record european), un teren retractabil conform normelor NFL (cel puţin două meciuri pe sezon de fotbal american în următorii zece ani), o micro braserie şi o tribună sud "Zid alb" de 17.500 de locuri, construită pentru a semăna la maximum cu "Zidul galben" al clubului Borussia Dortmund.

VIDEO 2 Tottenham Hotspur Stadium - prezentare



"Stadionul este cel mai bun din lume, putem să confirmăm. Fiecare element este cel mai bun pe care l-am văzut vreodată în viaţă şi nu poate fi comparat cu nimic altceva. Este un proiect incredibil, care va fi fantastic pentru viitorul clubului", a precizat antrenorul Mauricio Pochettino.

Citește și: Topul celor mai bine plătiţi antrenori de fotbal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel