EXCLUSIV  Întâlnire Biden - Putin. H.D. Hartmann: Joe Biden cred că își va înghiți puțin limba

Sursă foto: Pixbay
Sursă foto: Pixbay

Analistul de politică externă H.D. Hartmann a vorbit, în exclusivitate la DC News, despre întâlnirea Joe Biden - Vladimir Putin.

Pe 16 iunie, la Geneva, în contextul problemelor actuale, va avea loc întâlnirea președinților celor mai importante țări din lume. În acest context, Joe Biden și Vladimir Putin se vor întâlni pentru prima oară după scandalul de acum două luni. 

Joe Biden a declarat că Vladimir Putin va suporta consecințele pentru coordonarea acțiunilor Rusiei de amestec în alegerile prezidențiale americane de anul trecut în favoarea lui Donald Trump. “Va plăti prețul”, a spus Biden într-un interviu pentru ABC News, transmis miercuri dimineața în cadrul emisiunii ”Good morning, America”. De asemenea, întrebat dacă el crede că Vladimir Putin este un ”criminal”, Biden a răspuns: “Mmm hmm, da, cred că da” (citește AICI). 

H.D. Hartmann, analiză la DC News

H.D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre întâlnirea dintre cei doi șefi de stat, pe fondul acuzației lui Joe Biden:

Joe Biden, acolo, cred că își va înghiți puțin limba pentru dicționarul folosit. Liderul lumii libere și liderul alianței țărilor autocrate. Să nu uităm că avem o alianță a țărilor autocrate: China, Iran și Rusia, alături de Turcia, care numai liberal-democrată nu e, un caz excepțional de dictatură de dezvoltare economică care merge pe un principiu simplu, cu un lider maximalist, un neo-otomanist.

Sunt două posibilități: Fie Biden să propună un nou dicționar în relația cu China și Rusia, în baza deciziilor luate la G7 și NATO, să se ducă cu tot pachetul la Putin și să îi spună ce vrea, sau să se ducă la Putin și să-i spună că are o Siberie imensă pe care nu o poate apăra. I-ar putea spune: Hai să facem un schimb securitar. S-au mai întâmplat astfel de momente. Nu ar fi un excepționalism istoric. Dacă acest dialog va avea loc și dacă vor avea puncte comune, SUA va cere un lucru Rusiei. În anumite conflicte, între mine și China, nu te băga, iar între schimbul dintre noi, eu să asigur că spațiul de expansiune american în flancul estic european să îți ofere și ție elemente de securitate, i-ar putea propune Biden lui Putin“, a precizat analistul H.D. Hartmann.

Iulian Chifu, despre scandalul Biden-Putin

Iulian Chifu, analist de politică externă, a oferit un interviu, în exclusivitate pentru DC News, privitor la culisele implicării Federației Ruse în alegerile din Statele Unite ale Americii:

„Biden, în momentul în care a preluat mandatul, a solicitat instituțiilor de forță, serviciilor de informații, Ministerului Apărării și Ministerului Afacerilor Externe să-i pună la dispoziție evaluarea tuturor dosarelor în care e implicată Rusia. Aici au intrat în discuție cazurile Skripal și Navalnîi, cu utilizarea armelor chimice împotriva propriului cetățean, represiunile interne, ingerința în alegerile din SUA din 2016 și 2020, atacurile cibernetice, inclusiv Solar Winds-ul, dar și alte elemente în care e implicată Rusia. De exemplu, atacurile cu microunde la adresa unor persoane.

Între timp a venit acest raport. Pe baza lui avem declarația lui Joe Biden care este substanțială. Sigur, urmează reacții, care deja sunt de altă natură decât sancțiuni, și o să îl coste pe Putin, deoarece atacul a fost direct la el. Pe acest fond, așteptăm să vedem cum va arăta reacția Americii. E evident că afirmația arată că rapoartele serviciilor de informații sunt extrem de clare, deoarece, altfel, nu ieșea președintele să afirme că, pe baza informațiilor din rapoarte, s-a întâmplat acest lucru. Urmează să vedem care este reacția din punct de vedere a acțiunii, nu numai a declarației, să vedem ce măsuri se iau și care vor excede zona de sancțiuni“ (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel