Joe Biden, atac la Vladimir Putin: E un ”criminal” și va plăti...

Joe Biden
Joe Biden

Joe Biden a declarat că Vladimir Putin va suporta consecințele pentru coordonarea acțiunilor Rusiei de amestec în alegerile prezidențiale americane de anul trecut în favoarea lui Donald Trump. “Va plăti prețul”, a spus Biden într-un interviu pentru ABC News, transmis miercuri dimineața în cadrul emsiunii ”Good morning, America”.

Întrebat de prezentatorul emisiunii ”Good Morning, America” George Stephanopoulos care vor fi aceste consecințe, președintele SUA a spus: ”Veți vedea curând”. 

De asemenea, întrebat dacă el crede că Vladimir Putin este un ”criminal”, Biden a răspuns: “Mmm hmm, da, cred că da”. 

În același timp, președintele SUA a precizat că, în ciuda acestor tensiuni, ”există domenii de interes pentru ambele părți”, domenii în care ”Rusia și SUA pot colabora”, dând exemplul acordului nuclear. 

Biden a comentat, în context, că îl știe destul de bine pe Vladimir Puitn. “Îl cunosc destul de bine”, a spus liderul de la Casa Albă, adăugând că, din perspectiva sa, cel mai important lucru în politica externă este să-l cunoști foarte bine pe interlocutor. 

El nu crede că liderul rus ”are suflet”, făcând astfel referire la comentarii mai vechi ale fostului președinte republican George W Bush care povestea că i-a văzut sufletul lui Vladimir Putin atunci când l-a privit în ochi. De altfel, Biden i-ar fi spus asta în față președintelui rus. 

Raport al serviviilor americane privind interferența Rusiei în alegerile prezidențiale



Comentariile lui Biden vin la o zi după ce serviciile de informații americane au publicat un nou raport privind interferența Rusiei în alegerile prezidențiale de anul trecut, printr-o acțiune coordonată cu știința sau chiar de către Putin și care i-a vizat pe oficiali americani sau apropiați ai lui Trump. Aceștia au făcut, conștient sau nu, jocurile Kremlinului proliferând informații false și denigratoare la adresa lui Biden.

Rusia a transmis miercuri că acuzațiile potrivit cărora președintele rus Vladimir Putin ar fi coordonat o acțiune de manipulare a alegerilor prezidențiale din 2020 în favoarea lui Donald Trump sunt nefondate. 

Raportul de 15 pagini elaborat de serviciile secrete americane a fost publicat marți și face trimitere la campania electorală de anul trecut când una dintre temele de atac ale lui Trump a fost așa-zisa legătură dintre contracandidatul său democrat Joe Biden și Ucraina (unde fiul său avea afaceri). ”Documentul elaborat de serviciile de informații americane reprezintă o nouă serie de acuzații nefondate privind amestecul țării noastre în afacerile interne americane”, a transmis ambasada Rusiei în SUA, pe pagina oficială de Facebook, potrivit hotnews.ro.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel