Inspecția Judiciară, modificare. Iordache. Proiectul, depus săptămâna viitoare

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale privind domeniul justiţiei, social-democratul Florin Iordache, a anunţat, miercuri, că săptămâna viitoare va fi depus proiectul de lege care să reglementeze situaţia Inspecţiei Judiciare, menţionând că această instituţie, aflată în coordonarea CSM, nu este "funcţională". 

"Săptămâna viitoare depunem o lege care să stabilească un cadru foarte clar pentru Inspecţia Judiciară, pentru că aşa cum funcţionează acum, în coordonarea CSM, nu este funcţională", a afirmat Iordache, la începutul şedinţei comisiei, în care se dezbat proiectele de modificare a Legilor Justiţiei. 

El a adăugat că va fi scos din cadrul legii actuale capitolul referitor la Inspecţia Judiciară, urmând ca statutul acestei instituţii să fie reglementat printr-un act normativ separat. 

"Am văzut că Inspecţia Judiciară nu funcţionează. Acel capitol o să fie scos de acolo (din actuala lege - n.r.) şi o să fie pus separat", a explicat Iordache. 

Deputatul PSD a precizat că amendamentele la proiectele de modificare ale Legilor Justiţiei vor fi depuse până săptămâna viitoare, când vor începe dezbaterile pe articole. 

Deputatul liberal Ioan Cupşa a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a comisiei a acestor proiecte pe motiv că modificările acestor legi nu se numără printre obiectivele comisiei. 

"Vă cerem să scoateţi de pe ordinea de zi cele trei legi pentru că nu pot forma obiectul acestei comisii. Acest lucru nu se regăseşte în activitatea acestei comisii", a susţinut Cupşa, care a avertizat că PNL va sesiza Curtea Constituţională în privinţa acestei proceduri, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel