Raport MCV. Iordache: Va fi scos

Raportul Comisiei Europene privind MCV, publicat miercuri, conţine atât aspecte pozitive, cât şi restanţe şi, printr-o mai mare colaborare între autorităţile implicate, raportul din 2018 va arăta fără îndoială că MCV pentru România va fi scos, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, deputat PSD. 

"Cuvintele care se degajă la prima citire sunt acelea de transparenţă, de continuare a reformelor, de responsabilitate, lucru pe care îl facem şi noi acum, şi de o continuare a discuţiilor între autorităţi. Deci, eu cred că printr-o mai mare colaborare între toate autorităţile care sunt implicate în acest proces, fără îndoială, în anul 2018 raportul va arăta că într-adevăr Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România să fie ridicat. Spun asta pentru că o parte dintre condiţionalităţi au fost deja îndeplinite, o parte sunt în curs de îndeplinire iar altele, care înseamnă legislaţia şi colaborarea instituţională între autorităţi, sunt acum în desfăşurare. Ce aţi văzut şi continuă în perioada următoare este o transparenţă între tot ce înseamnă sistemul juridic din România şi printr-o consultare şi prin punerea în concordanţă a tuturor punctelor de vedere ale celor responsabili fără îndoială Comisia Europeană va recunoaşte paşi importanţi şi faptul că România nu mai are nevoie de un MCV", a declarat afirmat Iordache la Parlament. 

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte activitatea parlamentară, Codul de conduită a fost adoptat, fiind şi alte chestiuni care vizează colaborarea instituţională şi punerea în concordanţă cu deciziile CCR. 

"Dacă citim foarte atent acest raport, eu nu pot decât să remarc faptul că sunt foarte multe lucruri îndeplinite. Într-adevăr avem şi restanţe, dar fără îndoială în perioada următoare toate aceste restanţe vor fi îndeplinite astfel încât obiectivul României în acest moment că în anul 2018 MCV pentru România să fie ridicat", a adăugat Florin Iordache, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel