"M-au luat ca pe un cățel". Infirmieră din Slatina, suspectă de COVID, umilită de medic: "Ce, bă, tu vrei condiţii ca la Viena?"

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Elena Lale, infirmieră în Slatina, a povestit prin ce a trecut săptămâna trecută, când a fost internată cu forţa, deşi ea a stat în izolare la domiciliu timp de 17 zile, iar testele pe care ea le-a văzut erau negative. 

"M-au luat ca pe un cățel"

"Am vrut să merg la serviciu pe data de 11 iunie. Pe data de 10 m-au chemat la spital, m-au testat, dar n-au mai aşteptat să vină rezultatul: pozitiv sau negativ. Joi am mers la serviciu, mi-am desfăşurat activitatea în blocul operator. Am avut contact cu 48 de persoane în spital, vă daţi seama. La ora 14.00 au venit şi m-au luat din sala de operaţie pur şi simplu ca pe un căţel. Doamna care a venit era echipată cu halat, cu vizieră. Mi-a aruncat o mască din aia mai specială cum au domnii doctori şi doamnele asistente – eu sunt infirmieră – şi mi-a spus: Lili, te rog foarte mult, hai cu mine că eşti pozitivă. Te duc la infecţioase. Vă daţi seama, eu am rămas surprinsă după testul negativ să ies pozitivă”, a povestit Elena Lale pentru adevarul.ro

"M-au aruncat acolo"

„M-au luat şi m-au aruncat acolo, m-au închis. Nu mi-a luat nimeni o tensiune, nu mi-a luat nimeni o temperature şi au venit (n.r. - şi au spus) că obligatoriu trebuie să iau acel  tratament. Kaletra şi Plaquenil, care sunt pentru HIV. Eu, lucrând în spital, ştiu şi eu cu ce se mănâncă acestea şi am refuzat în totalitate. Au avut un comportament extraordinar de urât faţă de mine. Lucrând acolo, vă daţi seama că mă cunosc şi îi cunosc de 25 de ani” a relatat infirmiera.

Dacă eu luam acest tratament, când eu sunt operată de tiroidă, vă daţi seama ce se întâmpla cu viaţa mea? Au contraindicaţii! Dar domnii doctori şi doamna directoare şi domnii manageri nu s-au aşteptat ca eu, infirmieră, să le dau replica să nu mai îmi dea mie tratament. L-am refuzat pentru că ştiam ce se poate întâmpla după ce îl iei. Şi au fost surprinşi cum am negativat eu fără tratament! Păi, dacă n-am fost pozitivă. Am trei teste negative. Cum să mă scoţi pozitivă?!”, a spus infirmera.

"Ce, bă, tu vrei condiţii ca la Viena?"

"Am cerut să fiu testată, m-au testat joi noaptea la ora 12. Vineri, mi-a ieşit testul negativ. Noaptea, m-au testat din nou: testul a ieşit iarăşi negativ. Cu toate acestea, sâmbătă şi duminică m-au ţinut între pacienţi pozitivi. Credeţi-mă că le-am spus că dacă nu îmi dau drumul mă arunc pe geam. Şi domnul şef de secţie continua mereu: ce, bă, tu vrei condiţii ca la Viena? Ai călcat protocolul României, facultatea mea mi-ai călcat-o în picioare, că refuzi tratamentul”, a mai povestit Elena Lale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel